Ομελέτα Φούρνου με λαχανικά εποχής
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 3 με 4 μερίδες
Συστατικά
  • 5 αυγά
  • αλάτι
  • 300γρ σπαράγγια
  • 300γρ μανιτάρια διαφόρων ειδών
  • 200γρ τυρί γκούντα τριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.γ. αποξηραμένο σχινόπρασο (chives)
  • 77γρ γάλα
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και κρατάμε το τρυφερό πάνω μέρος
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (χρησιμοποίησα με κεραμική επίστρωση) σωτάρουμε τα μανιτάρια μας με τα σπαράγγια για 2 με 3 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρώς ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και το γάλα.
  5. Αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μικρού μεγέθους ορθογώνιο πυρέξ όπου έχουμε απλώσει με πινέλο το ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε τα αυγά και στο τέλος το τριμμένο τυρί
  7. .
  8. Ψήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό.
  9. .
  10. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Αν δεν έχουμε πολύ καλό αντικολλητικό τηγάνι θα χρειαστούμε λίγο έξτρα ελαιόλαδο για το σωτάρισμα των λαχανικών.
Αν μας αρέσουν πιο μαλακά τα λαχανικά μας, θα χρειαστεί να αυξήσουμε το χρόνο του σωταρίσματος σε περίπου 7 λεπτά συνολικά.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/11/veggie-oven-eggs.html