Πανακότα Βανίλιας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 3 κομμάτια
Συστατικά
  • 250γρ κρέμα γάλακτος (πλήρη λιπαρά)
  • 25γρ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. (4γρ) ζελατίνη σε σκόνη
  • 1½ κ.σ (16γρ) κρύο νερό
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
Οδηγίες
  1. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κρύο νερό με τη ζελατίνη κα αφήνουμε να γίνει μία πάστα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη ζάχαρη στην κρέμα γάλακτος.
  3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κλωνάρι στη μέση και με την άκρη του μαχαιριού συλλέγουμε τα μαύρα μπιλάκια της βανίλιας και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
  4. Προσθέτουμε το μίγμα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει.
  5. Προσοχή δεν αφήνουμε το μίγμα να βράσει. Αν δούμε ότι φτάνει το σημείο βρασμού χαμηλώνουμε την ένταση.
  6. Αδειάζουμε σε 3 από τις θήκες της φόρμας μας.
  7. Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ)
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/01/pannacotta-peanutbutter.html