Χορτοφαγικός Γύρος
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 4 τυλιχτές πίτες
- 93γρ μανιτάρια πορτομπέλο σε μακρόστενες φέτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- ρίγανη
- 30γρ ξυνόγαλο
- 6γρ μουστάρδα
- 1 κ.γ. chives (σχινόπρασο)
- 1 κ.γ. μαυροκούκι
- 1 τομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο με το αλάτι και τη ρίγανη.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά.
- Σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 λεπτά.
- Στον επεξεργαστή τροφίμων (ή με το χέρι) ανακατεύουμε το ξυνόγαλο με την μουστάρδα, τα chives και το μαυροκούκι.
- Βάζουμε επάνω σε ένα μακρόστενο κομμάτι λαδόκολλας μία πίτα για σουβλάκι καλύποντάς τηςν στο ¼.
- Aπλώνουμε τη σος από πάνω τα μανιτάρια, την τομάτα και μετά πάλι σως.
- Τυλίγουμε καλά το κάτω μέρος της λαδόκολλας αφήνοντας έξω το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/01/veggie-gyros.html
3.4.3177