Χορτοφαγικός Γύρος
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 4 τυλιχτές πίτες
Συστατικά
  • 93γρ μανιτάρια πορτομπέλο σε μακρόστενες φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • 30γρ ξυνόγαλο
  • 6γρ μουστάρδα
  • 1 κ.γ. chives (σχινόπρασο)
  • 1 κ.γ. μαυροκούκι
  • 1 τομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο με το αλάτι και τη ρίγανη.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 λεπτά.
  4. Στον επεξεργαστή τροφίμων (ή με το χέρι) ανακατεύουμε το ξυνόγαλο με την μουστάρδα, τα chives και το μαυροκούκι.
  5. Βάζουμε επάνω σε ένα μακρόστενο κομμάτι λαδόκολλας μία πίτα για σουβλάκι καλύποντάς τηςν στο ¼.
  6. Aπλώνουμε τη σος από πάνω τα μανιτάρια, την τομάτα και μετά πάλι σως.
  7. Τυλίγουμε καλά το κάτω μέρος της λαδόκολλας αφήνοντας έξω το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με το εξάρτημα κόφτης/τρίφτης
Αρχική ιδέα από εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/01/veggie-gyros.html