Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε σε ένα ποτήρι το γάλα με τη λεβάντα το σκεπάζουμ με μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα, σουρώνουμε το γάλα από τη λεβάντα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
Στο μίξερ χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα λεπτό ακόμα
Στο τέλος ρίχνουμε στο μίγμα το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ίσα ίσα να ανακτευτεί το αλεύρι στο μίγμα.
Με τη βοήθεια μίας σακούλας με ζίπερ, γεμίζουμε ¾ μία φόρμα για ντόντατ.
Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Σε μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα.
Μόλις λιώσει, αφαιρούμε από τη φωτιά.
Βουτάμε ένα ένα τα ντόνατ μέχρι τη μέση για να τα γλασάρουμε.
Πασπαλίζουμε με τα πολύχρωμα κας κας και βάζουμε πάλι στη σχάρα ώστε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα
Σημειώσεις
Εάν η φόρμα σας δεν είναι σιλικόνης, μην ξεχάσετε να λαδώσετε καλά τις φόρμες. H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/01/lavender-donuts.html