Ντόνατ Φούρνου με άρωμα λεβάντας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 8 μίνι ντόνατ
Συστατικά
  • 50ml γάλα
  • 1κ.σ. αποξηραμένη τριμμένη λεβάντα
  • 50γρ γιαούρτι (χρησιμοποίησα χαμηλών λιπαρών)
  • 100γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 110γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 120γρ λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • χρωματιστό κας κας για την διακόσμηση
Οδηγίες
  1. Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε σε ένα ποτήρι το γάλα με τη λεβάντα το σκεπάζουμ με μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο.
  2. Την επόμενη μέρα, σουρώνουμε το γάλα από τη λεβάντα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  4. Στο μίξερ χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
  5. Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα λεπτό ακόμα
  6. Στο τέλος ρίχνουμε στο μίγμα το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ίσα ίσα να ανακτευτεί το αλεύρι στο μίγμα.
  7. Με τη βοήθεια μίας σακούλας με ζίπερ, γεμίζουμε ¾ μία φόρμα για ντόντατ.
  8. Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
  10. Σε μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα.
  11. Μόλις λιώσει, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  12. Βουτάμε ένα ένα τα ντόνατ μέχρι τη μέση για να τα γλασάρουμε.
  13. Πασπαλίζουμε με τα πολύχρωμα κας κας και βάζουμε πάλι στη σχάρα ώστε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα
Σημειώσεις
Εάν η φόρμα σας δεν είναι σιλικόνης, μην ξεχάσετε να λαδώσετε καλά τις φόρμες.
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/01/lavender-donuts.html