Σούπα καλαμποκιού με γαρίδες και μπέικον
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: για 6 με 8 άτομα
Συστατικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 425γρ γαρίδες μεσαίου μεγέθους, αποφλοιωμένες, προβρασμένες και αποψυγμένες
  • 2 φινόκιο (372γρ)
  • 1½ κρεμμύδι φρέσκο (100γρ)
  • 453γρ καλαμπόκι καθαρισμένο αποψυγμένο
  • 8 φέτες μπέικον (164γρ) και άλλα 125 χοντροκομμένο για το σερβίρισμα
  • 2 κούπες (350γρ) ζωμό λαχανικών
  • 110γρ γάλα
  • 121γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Ψιλοκόβουμε το φινόκιο, το κρεμμύδι, το μπέικον και το σκόρδο
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά περιχύνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο για δύο με τρία λεπτά
  3. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρατάμε στην άκρη
  4. Στην ίδια κατσαρόλα και σε μεσαία φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο και το καλαμπόκι για άλλο ένα πεντάλεπτο
  5. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και στο τέλος του μπέικον χαμηλώνοντας και άλλο την φωτιά.
  6. Αλατίζουμε δοκιμάζοντας
  7. Σιγοβράζουμε για περίπου 3 λεπτά
  8. Σε μπλέντερ κατάλληλο για υψηλές θερμοκρασίες, προσθέτουμε το μίγμα και πολτοποιούμε
  9. Το βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο μπέικον
  10. Το προσθέτουμε στην σούπα μαζί με τις γαρίδες, κλείνουμε το μάτι και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας ώστε να μην κρυώσει μέχρι να σερβίρουμε
  11. Δεν παραλείπου να ανακατεύουμε κατά διαστήματα
Σημειώσεις
Αρχική συνταγή εδώ.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/12/christmas-meal-2016.html