Σούπα καλαμποκιού με γαρίδες και μπέικον
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: για 6 με 8 άτομα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 425γρ γαρίδες μεσαίου μεγέθους, αποφλοιωμένες, προβρασμένες και αποψυγμένες
- 2 φινόκιο (372γρ)
- 1½ κρεμμύδι φρέσκο (100γρ)
- 453γρ καλαμπόκι καθαρισμένο αποψυγμένο
- 8 φέτες μπέικον (164γρ) και άλλα 125 χοντροκομμένο για το σερβίρισμα
- 2 κούπες (350γρ) ζωμό λαχανικών
- 110γρ γάλα
- 121γρ κρέμα γάλακτος
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- Ψιλοκόβουμε το φινόκιο, το κρεμμύδι, το μπέικον και το σκόρδο
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά περιχύνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο για δύο με τρία λεπτά
- Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρατάμε στην άκρη

- Στην ίδια κατσαρόλα και σε μεσαία φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο και το καλαμπόκι για άλλο ένα πεντάλεπτο

- Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και στο τέλος του μπέικον χαμηλώνοντας και άλλο την φωτιά.
- Αλατίζουμε δοκιμάζοντας
- Σιγοβράζουμε για περίπου 3 λεπτά


- Σε μπλέντερ κατάλληλο για υψηλές θερμοκρασίες, προσθέτουμε το μίγμα και πολτοποιούμε

- Το βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο μπέικον


- Το προσθέτουμε στην σούπα μαζί με τις γαρίδες, κλείνουμε το μάτι και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας ώστε να μην κρυώσει μέχρι να σερβίρουμε
- Δεν παραλείπου να ανακατεύουμε κατά διαστήματα
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/12/christmas-meal-2016.html
3.4.3177