Αλμυρό Cheesecake με μπέικον και chives
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ
Συστατικά
  • 300γρ αλμυρά κράκερς
  • 125γρ βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 180γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200ml κρέμα γάλακτος (χρησιμοποίησα 2% λιπαρά)
  • 210γρ cheddar κίτρινο τριμμένο
  • 100γρ gouda τριμμένο
  • 125γρ μπέικον σε φέτες
  • 2 κ.γ. αποξηραμένα chives (σχινόπρασο)
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Στον επεξεργαστή τροφίμων κάνουμε τα κράκερ σκόνη, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να γίνει πάστα
  3. Απλώνουμε το μίγμα κράκερ στην ταρτιέρα και πιέζουμε με τα δακτυλά μας ώστε να πάει παντού και σε ενιαίο πάχος
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
  5. Περιχύνουμε το μίγμα με το τυρί και τα αυγά στην βάση των κράκερ.
  6. Προσθέτουμε το μπείκον, τα τυριά και τα chives και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να έχουμε μία χρυσή κρούστα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει ένα τεταρτάκι πριν σερβίρουμε ώστε να μην διαλυθεί.
Σημειώσεις
Προτείνω να μην προσθέσετε αλάτι καθώς τα κράκερ και τα υπόλοιπα συσταστικά το κάνουν ήδη αλμυρό.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/12/christmas-meal-2016.html