pizza dough bread machine_0184 pizza dough bread machine_0195 pizza dough bread machine_0200Ο αρτοπαρασκευαστής μας, ο Παρασκευάς,  έχει κάνει φουλ απόσβεση σε αυτό το δεύτερο lockdown. Έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές. Είναι μαγικό το πως μπορεί αυτό μηχάνημα να αναλαμβάνει τα φουσκώματα και σου ετοιμάζει τη ζύμη  ώστε ετοιμάσεις ότι συνταγή βάλεις με το μυαλό σου. 

Την ιδέα για την ζύμη πίτσας μου την έδωσε μία φίλη του instagram που ψαχνόταν σχετικά. Και δοκίμασα αυτή τη μαγική ζύμη που βλέπετε. Είναι πραγματικά φανταστικά εύκολη. Απλά ζυγίζεις τα υλικά σου τα βάζεις με την σωστή σειρά στο μηχάνημα και το αφήνει να κάνει την δουλειά του. 

Και μετά αφήνεις την φαντασία σου να οργιάσει. Η μικρή φανταστική βοηθός μου την προτιμά μαργαρίτα. Εμείς με τον Γιάννη μας αρέσει γεμάτη με μπέικον, μανιτάρια, πιπεριές και εννοείται φουλ τυράκι! 

pizza dough bread machine_3438Πάμε να δούμε πως μπορούμε εύκολα να ετοιμάσουμε την πιο λαχταριστή και αφράτη ζύμη για πίτσα βήμα βήμα και χωρίς καθόλου κόπο; Και καλά μας ψησίματα!

Ζύμη Πίτσας στον Αρτοπαρασκευαστή

Ποσότητα: 2 πίτσες

Πανεύκολη ζύμη για πίτσα με την βοήθεια του αρτοπαρασκευαστή
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 225γρ χλιαρό νερό
  • 6γρ λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 7γρ αλάτι
  • 5γρ ζάχαρη
  • 430γρ αλεύρι τύπου 00 για πίτσα ( χρησιμοποίησα αυτό)
  • 9γρ ξηρή μαγιά
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα υλικά με την σειρά που αναφέρονται εκτός από την μαγιά εκτός του αρτοπαρασκευαστή.
  2. Βάζουμε τον κάδο στον αρτοπαρασκευαστή και μετά απλώνουμε στην μαγιά προσέχοντας να μην ακουμπήσει τα υγρά της συνταγής.
  3. Επιλέγουμε το πρόγραμμα ζύμη πίτσας ή ζύμη αν δεν το διαθέτει η μηχανή μας.
  4. Βαζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και αλευρώνουμε δύο στρογγυλά ταψάκια (τα δικά μου είναι διαμέτρου 29εκ).
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
  7. Με έναν πλάστη απλώνουμε την ζύμη μας και την βάζουμε στο ταψάκι.
  8. Απλώνουμε τα υλικά μας ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
  9. Ψἠνουμε για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ψηθεί η ζύμη στο κέντρο της πίτσας.

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 σχόλια στο “Ζύμη Πίτσας στον Αρτοπαρασκευαστή

  1. Το βασικότερο θα ήθελα να ξέρω…
    Τι κάνετε με τα φουσκώματα!
    Το πρόγραμμα της ζύμης του αρτοπαρασκευαστή περιλαμβάνει μετά το ανακάτεμα και φούσκωμα!
    Το αφήνετε να γίνει?

    Μετά αφού το στρώσετε στο ταψάκι το ξανα-αφήνετε να φουσκώσει?

    Ευχαριστώ

    • Καλησπέρα Πάνο και απολογούμαι για την καθυστερημένη απάντηση. Δεν χρειάζεται δεύτερο φούσκωμα καθώς το φούσκωμα το έχει αναλάβει το μηχάνημα οπότε δεν το αφήνω να φουσκώσει δεύτερη φορά. Βέβαια η ζύμη γίνεται λεπτή όπως φαίνεται στις φωτό…