Τα pancakes σοκολάτας πολύ καιρό ήθελα να τα δοκιμάσω. Ευκαρία δεν έβρισκα. Αγαπώ πολύ τα πλούσια και χουχουλιάρικα πρωινά αλλά για την δραστήρια και κάποιες φορές υπερδραστήρια οικογένειά μου αυτά αποτελούν μάλλον πολυτέλεια.
Τώρα όμως που ο καιρός λίγο κρύωσε και μας τραβάει λίγο περισσότερο το σπίτι μας και δεν ξεκινάμε να τρέχουμε δεξιά και αριστερά αμέσως με το που ξυπνάμε, έχω χρόνο να ετοιμάσω ένα λαχταριστό πρωινό.
Η εκδοχή που βλέπετε είναι και νηστίσιμη!! Γίνεται καλύτερο; Εγώ λέω πως όχι 😉
Νηστίσιμα Pancakes Σοκολάτας

Ποσότητα: 2 pancakes
Χορτοφαγικές τηγανίτες σοκολάτας με γάλα αμυγδάλου
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Συστατικά
- 168γρ γάλα αμυγδάλου σοκολάτας
- 88γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 24γρ καστανή ζάχαρη
- ½ κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. μαργαρίνη & 2 κύβους μαργαρίνης για το σερβίρισμα
- σιρόπι σφένδαμου για το σερβίρισμα.
Οδηγίες
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου σοκολάτας με τη ζάχαρη, την βανίλια και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
- Το μίγμα θα είναι αρκετά υδαρό.
- Σε ένα μικρό τηγανάκι διαμέτρου 18εκ βάζουμε μισή κουταλιά μαργαρίνης σε μεσαία φωτιά.
- Απλώνουμε το μισό μίγμα με μία κουτάλα σούπας.
- Μόλις το μίγμα κάνει πολλές φουσκάλες την γυρνάμε από την άλλη πλευρά με μία σπάτουλα.
- Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα.
- Τοποθετούμε τους κύβους μαργαρίνης επάνω στις τηγανίτες και σερβίρουμε με σιρόπι σφένδαμου.
Ο καλός έγινε vegan και η συνταγούλα αυτή θα τον ενθουσιάσει! Ευχαριστούμε πολύ!
Ελπίζω να του αρέσει!!! 😉
Οι φωτογραφίες που βγάζεις είναι καταπληκτικές είναι όλα να τα φάω και να μην χορταίνω
Πολύ ωραίες οι τηγανίτες σου, έκανα και εγώ την Κυριακή αλλά άλλη συνταγή δική μου
Έκανα κι εγώ τηγανίτες αλλά χριστουγεννιάτικες