luaou cake IMG_3015 luaou cake DSC_0015 luaou cake DSC_0016 luaou cake DSC_0011 luaou cake DSC_0018 luaou cake DSC_0013 luaou cake DSC_0025 luaou cake DSC_0027

H διάθεση είναι πολύ πολύ καλοκαιρινή !! Τόσο που αποφάσισα τις προσεχείς εβδομάδες οι αναρτήσεις μου να έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το καλοκαίρι!! Χρώματα, θάλασσα, βραδιές στη βεράντα μας κλπ κλπ. 

Στα πλαίσια λοιπόν του απόλυτου summermood μου θέλω με μεγάλη μου χαρά να σας δείξω την τούρτα που έφτιαξα για τον ανιψιό μου Κωνσταντίνο που έκλεισε τα 10 του χρόνια ή αλλιώς το ηλικιακό τέρμα κατά την Πηνελόπη (μαμά πότε θα μεγαλώσω να γίνω δέκα; Η μαμά μου είναι δέκα χρονών κλπ κλπ). Και το αγόρι μου ήθελε να το γιορτάσει στην παραλία. Και ζήτησε ομολογουμένως πιο απλή τούρτα από αυτή που τελικά του πήγα γιατί νόμιζε ότι δεν θα τα καταφέρω (Αυτή η τούρτα είναι για επαγγελματίες, δεν μπορεί να την κάνει η Αθηνούλα-έτσι με λέει από μωρό). 

Αλλά τον διέψευσα. Και το χαμόγελο έγινε πιο πλατύ. Και ο αδερφός του και βαπτιστήρας μου (θυμάστε την τούρτα που του είχα κάνει; ) φρόντισε να μάθει όλη η παραλία ότι την τούρτα του Κωνσταντίνου την έφτιαξε η νονά του. Για μένα δεν έχω καλύτερο από το να βλέπω τους δικούς μου ανθρώπους χαρούμενους με κάτι που τους έχω φτιάξει εγώ. Και να το ευχαριστιούνται. 

Η μαγείρισσα έγινε και διπλά ευτυχισμένη γιατί ανακάλυψε το πιο αφράτο παντεσπάνι e v e r που απαιτεί απλά και οικονομικά υλικά καθώς και την πιο σούπερ μους σοκολάτας στιγμής για τη γέμιση. Διπλή, τριπλή χαρά χα χα!! 

Για την τούρτα αυτή λοιπόν με θέμα luau (σημαίνει πάρτυ στα Χαβανέζικα) χρειάστηκα 2 1/2 δόσεις από τη συνταγή που θα σας δώσω για το παντεσπάνι και μία από τη μους. Για την διακόσμηση, χρειάστηκα 2 κουτιά πουράκια Caprice Παπαδοπούλου (θα σας περισσέψουν),750γρ ζαχαρόπαστα σοκολάτας, 50γρ κίντρινη ζαχαρόπαστα και άλλα 50γρ λευκή ζαχαρόπαστα την οποία χρωμάτισα πράσινη, φούξια και γαλάζια με χρώματα πάστας ζαχαροπλαστικής. Για το εφέ της άμμου έτριψα τις άκρες του κέικ που έκοψα μαζί με 5 μπισκότα digestive (επίσης περρίσεψε). Η θάλασσα είναι χτυπημένο morfat creamy με μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα βότσαλα είναι 100γρ γκρίζας ζαχαρόπαστας σε μπαλάκια. Το τοτέμ το είδα στο pinterest (αυτή είναι η τούρτα- έμπνευση) Και με ένα κοφτερό μαχαίρι έκανα τα σχήματα. Το κόλπο για την ισομετρία είναι να χρησιμοποιήσουμε το πρώτο διακοσμητικό που σχεδιάζουμε για οδηγό για το δεύτερο ή να το σχεδιάσουμε σε λαδόκολλα, να την κόψουμε και να το χρησιμοποιήσουμε ως οδηγό. Τα διακοσμητικά τα κολλάμε στη ζαχαρόπαστα με ελάχιστο νεράκι. Το surf έγινε από ζαχαρόπαστα με σκόνη τυλόζης ( σας έδωσα εδώ την αναλογία) και έκανα ένα αρκετό παχύ κομμάτι ζαχαρόπαστας το οποίο στήριξα σε 2 οδοντογλυφίδες και το άφησα να στεγνώσει για ένα 24ωρο. Την τούρτα κάλυψα με λίγη βουτυρόκρεμα (τον πάνω όροφο). Τον κάτω όροφο κάλυψα με μόρφατ και κόλλησα πάνω τα πουράκια. Τα στήριξα με 2 κομμάτια σπάγγου. Η τούρτα στήθηκε στο κέντρο ορθογώνιας βάσης (βασικά είναι φόρμα για κέικ αλλά και ένα ρηχό ταψί μας κάνει μια χαρά!). Στο μισό κομμάτι έβαλα το τριμμένο κείκ-μπισκότο και στο άλλο μισό με ένα μαχαίρι άπλωσα την σαντυγί κάνοντας με ένα μαχαίρι κύματα. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω και πάλι με τον Γιάννη για την βοήθεια γιατί εκείνη την μέρα είχα να κάνω 2 τούρτες και έτρεχα πανικόβλητη ( σας την χρωστάω την δεύτερη τούρτα θα σας την δείξω σύντομα). Μαζί μου έχει γίνει και ζαχαροτέχνης ! 

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το παντεσπάνι και την μους ώστε να την δοκιμάσετε και εσείς!! Είναι πραγματικά πολύ πολύ εύκολη, μην την βλέπετε έτσι. 

Παντεσπάνι βανίλιας

Ποσότητα: 2 ταψάκια 23εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2½ κούπες (300γρ) κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κούπες (434γρ) λευκή κρυσταλική ζάχαρη
  • 4 αυγά (203γρ καθαρό βάρος) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα (134γρ) γάλα
  • ¾ κούπας (100γρ) φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Στο μίξερ μας ανακατευούμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη για ένα λεπτό
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Δεν το παραχτυπάμε.
  4. Λαδώνουμε με ένα πινελάκι σιλικόνης 2 ταψάκια μίας χρήσης διαμέτρου 23 εκατοστών.
  5. Περιχύνουμε στα ταψάκια το μίγμα
  6. Ψήνουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και βάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ

 
Μους Σοκολάτας
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 7γρ ζελατίνη σε σκόνη (χρησιμοποιώ αυτήν)
  • 340γρ σοκολάτα κουβερτούρας σε κομμάτια
  • 2½ κούπες κρέμα γάλακτος πλήρη λιπαρά
Οδηγίες
  1. Σε λίγο νερό βάζουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε πάγο και αφήνουμε στην άκρη
  3. Σε επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι περιχύνουμε την ¾ κούπας κρέμα γάλακτος και την φτάνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει εντελώς.
  5. Προσθέτουμε το μίγμα σιγά σιγά από την οπή του επεξεργαστή τροφίμων ενώ δουλεύει μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  6. Αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ και το βάζουμε στο μπολ με τον πάγο ανακατεύοντας συνεχώς το μίγμα για να κατέβει η θερμοκρασία. Αν το μίγμα σβολιάσει, το βάζουμε πάλι στον επεξεργαστή ώστε να γίνει ενιαίο.
  7. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντυγί με ένα μίξερ χειρός ή ράβδο και προσθέτουμε στο μίγμα σοκολάτας με μία μαρίζ ανακατεύοντας απαλά.
  8. Βάζουμε την μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και είναι έτοιμη προς χρήση.
  9. Διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγές τάπερ
Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 σχόλια στο “Τούρτα Luau

  1. Υπερπαραγωγή Αθηνά! Πιο εντυπωσιακή τούρτα δεν γίνεται!
    Και σίγουρα πολλή δουλειά! Σε φαντάζομαι να τα κάνεις όλα γρήγορα – αποφασιστικά και πολύ αποτελεσματικά !!!!

    • Ευχαριστώ πολύ Σωτηρία μου!!! Είναι σε μικρό μέγεθος και βοηθάει… Επίσης η συγκεκριμένη δεν θέλει και τόσο μεγάλη μαεστρία στην ζαχαρόπαστα λόγω της επικάλυψης με τα πουράκια 😉

  2. Μπήκα να δω την τούρτα γιατί πραγματικά την είδα στο ινστα και εντυπωσιάστηκα! με τράβηξε και το θέμα που είναι πρωτότυπο, αλλά οκ απευθύνεται σε δεκάχρονο οπότε δεν έχω ιδέα τι ζητάει αυτή η ηλικία! Μπορεί να λες εσύ για αφράτο παντεσπάνι με οικονομικά υλικά αλλά εγώ έιμαι σίγουρη ότι δεν το χω με τις τούρτες οπότε μένω να θαυμάζω!

    • Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει Μάχη μου, άμα πετυχαίνεις κέικ μπορείς να πετύχεις και τούρτα !!! Ειδικά αυτή δεν έχει και πολλά πολλά τεχνικά με ζαχαρόπαστα!!! Πρέπει να δοκιμάσεις έστω μία φορά… 🙂

    • Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει Μάχη μου, άμα πετυχαίνεις κέικ μπορείς να πετύχεις και τούρτα !!! Ειδικά αυτή δεν έχει και πολλά πολλά τεχνικά με ζαχαρόπαστα!!! Πρέπει να δοκιμάσεις έστω μία φορά… 🙂

  3. Να πιάσω το surf και να βγω στην παραλία ;;; Έτσι που το κατέχω και το σπορ, χαχα!
    Είναι όντως υπερπαραγώγή και είμαι σίγουρη ότι θα τους ενθουσίασε όλους! Μπράβο Αθηνά μου, φιλιά!

    • Να κάτσεις στα αυγά σου κυρά μου εσύ φέτος χα χα !!! Η αλήθεια είναι ότι είχε το κάτι τις της…. Ευχαριστώ πολύ Αγγελική μου πολλά φιλιά!!!

  4. Α! Εσύ κυρία μου έχεις γίνει ειδική στις τούρτες με ζαχαρόπαστα (και όχι μόνο)!
    Πάρα πολύ όμορφη και χαρούμενη η τούρτα του ανιψιού! Να τον χαίρεστε κιόλας!
    Καλοκαιρινή και πολύχρωμη, φτιάχνει η διάθεση και μόνο που τη βλέπω!
    Γέλασα πολύ με το “η μαμά μου είναι δέκα χρονών”!
    Σε φιλώ

    • Χα χα τζάμπα να πάνε τόσο μαθήματα ζαχαροτεχνίας;;; Αν και αυτή τεχνικά είναι πολύ πολύ εύκολη !!! Τώρα πήρα προαγωγή!! Έγινα 20 (καλά είναι ) !! Πολλά φιλιά!!

  5. Πολύ ωραία τούρτα Αθηνά!!! Θέλει το χρόνο της αλλά το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό για όλες τις ηλικίες!!! Καλημέρα, καλή εβδομάδα, φιλιά