egg muffins DSC_0090
egg muffins DSC_0075
egg muffins DSC_0080
egg muffins DSC_0114Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Ενίοτε και το brunch που είναι και της μοδός. Εμείς στο σπίτι μας δεν φεύγουμε αν δεν φάμε πρωινό. Έστω και αν αυτό είναι ένα ταπεινό μπολ με δημητριακά και γάλα. Τα Σαββατοκύριακα όμως έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε καλύτερα και να ετοιμάσουμε ένα λίγο πιο εκλεκτό πρωινό. Τα egg muffins ήθελα να τα δοκιμάσω εδώ και πολύ καιρό καθώς τα χάζευα σε διάφορα βιντεάκια που βλέπεις στο facebook και σου τρέχουν τα σάλια. Στη δική μου εκδοχή είναι λίγο πιο τυρένια καθώς και τα ετοίμασα για τον τυρολάτρη αντρούλη μου. Μπορούμε να τα βάλουμε στο φούρνο ενώ ετοιμάζουμε τηγανίτες και άλλα πρωινά καλούδια για την οικογένειά μας. Πάμε να δούμε την πανεύκολη συνταγή τους;

Egg Muffins με τομάτα & παρμεζάνα

Ποσότητα: 5 muffins

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 5 μάφινς
  • 2 αυγά (104γρ καθαρό βάρος)
  • 70γρ γάλα (χρησιμοποίησα με χαμηλά λιπαρά)
  • ½ τομάτα (109γρ) σε μικρά κυβάκια
  • 15γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
  • λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 185 βαθμούς αέρα
  2. Χτυπάμε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη ώστε να ενωθούν οι κρόκοι με τα ασπράδια
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
  4. Λαδώνουμε τους πάτους από 5 φορμάκια σιλικόνης για μάφινς και τις γεμίζουμε μέχρι ¾ με το μίγμα αυγών
  5. Ψήνουμε για 15 λεπτά
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά πριν τα ξεφορμάρουμε
Σημειώσεις
Μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα τα μάφιν αναποδογυρίζοντας τη θήκη σε μία πλατιά στρογγυλή σπάτουλα με τρυπούλες και να το αναποδογυρίσουμε στο πιάτο μας.

 
egg muffins letters DSC_0108

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

43 σχόλια στο “Egg Muffins με τομάτα & παρμεζάνα

  1. Τρελαίνομαι για egg muffins! Έχω και την δική μου ανάρτηση έτοιμη και περιμένει να δημοσιευτεί για τα δικά μας αγαπημένα. Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε. Καλημέρα Αθηνά μου!!!

  2. Και μόνο που βγαίνουν 5 μάφινς αρκεί για να τα φτιάξει κανείς! Η ποσότητα βολεύει για ένα ωραίο οικογενειακό πρωινό και για να τα φάμε φρέσκα και όχι δεύτερης ημέρας!! Σούπερ η παρμεζάνα στο μίγμα!!!!!!!!!!!!!!

    • Η ποσότητα είναι λίγο στα μέτρα της μικρής μας οικογένειας!! Μου αρέσει ο συνδυασμός της παρμεζάνας με την τομάτα ! Χαρούμενη Κυριακή εύχομαι!

  3. Αθηνά, οι φωτογραφίες έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ! Και το νέο look n feel του site πολύ δυνατό !!!
    Και το νέο logo !! Όλα μου αρέσουν !!! 🙂

  4. Μας έδωσες αυτή την ωραία συνταγή, την οποία θα την φτιάξω σήμερα κιόλας, αφού περιμένω παρέα το βράδυ…θα είναι ένα ορεκτικό που είμαι σίγουρη ότι θα είναι πολύ νόστιμο…φιλάκια και σ’ευχαριστούμε!

    • Ναι όντως το έχω σκεφτεί και εγώ ως συνοδευτικό πιάτο!! Θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις Μαίρη μου! Πολλά φιλιά, Χαρούμενη Κυριακή εύχομαι!

  5. Αθηνά μου, δεν έχω λόγια!
    μπράβο σου, καταπληκτική συνταγή, όπως και η καινούρια εμφάνιση του μπλογκ.
    Όσο για τις φωτο… τέλειες!!!

    θα τα δοκιμάσουμε, σίγουρα

    φιλιά πολλά, Αλεξία

  6. Αυτή η εβδομάδα ήταν απαιτητική και περιμένω πως και πως το σκ, να κοιμηθώ και να φτιάξω τέτοιες νοστιμιές για late breakfast!!
    Δεν σε προλαβαίνουμε πια με τις αναρτήσεις! Μπήκες στο νέο χρόνο του Craft Cook Love με τρελή φόρα!!
    Καλό σαββατοκύριακο, σε φιλώ!!

  7. Σε κάθε φωτογραφία έκανα και ένα μμμμ μμμμ!!!! Με ακούει η μανα μου δίπλα και μου λέει ωωχ πάλι πείνας;;; χαχα!!!! Μα κοίτα της λέω .. κοίτα και δείχνω τις φωτογραφίες…, Μμμμ κάνει κι η μαμα …. αχαχα!!! Αθηνά θα μας παχύνεις οικογενειακως!!!!

  8. Ναι, είναι ιδανικά για ένα Κυριακάτικο brunch πολύ νόστιμα και ευπαρουσίαστα!
    Τα κάνω κι εγώ συχνά και τα λατρεύω!
    Μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός των υλικών που διάλεξες, καθώς είμαι κι εγώ τυρολάτρης σαν τον άντρα σου!

  9. Έτοιμο το πρωνίνό της Κυριακής…. Αύριο δεν προλαβαίνουμε αλλά την Κυριακή θα τα παολαύσουμε .. μά τόσο εύκολα… Δεν μας κάνεις ρε Αθηνούλα ένα μενού εβδομάδας να μην ψάχνομαι? Φιλιά και καλό ΣΚ …

  10. Και εμείς το πρωινό μας είναι πάντα πλούσιο Αθηνούλα!Έτσι νόστιμα πράγματα σαν αυτά που φτιάχνεις και εσύ! Πολύ δελεαστικά φαίνονται πάντως:P

    • Είμαι σίγουρη Λίλια ότι είναι γεμάτο λιχουδιές!! Σου εύχομαι να το χαίρεσαι πάντα με αγαπημένους σου ανθρώπους!! Πολλά φιλιά, Χαρούμενη Κυριακή!

  11. Λαχταριστά τα egg muffins σου!Ανυπομονώ να τα δοκιμάσω!
    Πολύ ζωντανές οι φωτογραφίες σου!! μεγεια και το νέο look στο blogoσπιτακι σου!!
    φιλιά και όμορφες δημιουργικές μέρες σου εύχομαι! 🙂

  12. Πεντανόστιμη συνταγή Αθηνά μου… εύγε! Φτου και σκόρδα μην ματιάσω το μπλογκ σου, το πόσο μου αρέσει δεν λέγεται…θα στο λέω σε κάθε σχόλιο;;;;;;;;; Επίσης τα μαχαιροπήρουνα θεικάααααααα!!!!! Από που παρακαλώ; (ρωτάει η ζηλιάρα)! Φιλάκια & καλή εβδομάδα

  13. Δεν έχω ξαναδείς κάτι αντίστοιχο! Όλο ανακαλύπτω νέες ιδέες στο blog σου και πολύ μου αρέσει! Θα γίνει το σημερινό μας βραδινό απλά θα παραλείψω την ντομάτα που δεν έχω!

    • Να σου πω εγώ το έχω δει να κατακλύζει το timeline μου (βέβαια αν κάνεις like όλο σε φαγητά φυσικό είναι χα χα) ! Εννοείται μπορείς να κάνεις παραλλαγή και να βάλεις ότι υλικά έχεις διαθέσιμα ή ταιριάζουν στα δικά σου γούστα! Αναμένω εντυπώσεις!

  14. Καλημέρα! Τρελαίνομαι για egg muffins (ή όπως τα λέω εγώ ‘ομελετάκια φούρνου’) γιατί είναι πανεύκολα, πανέξυπνα ως ιδέα και πεντανόστιμα. Μέχρι στιγμής τα έφτιαχνα με τυρί, bacon και πιπεριά και η Δάειρα δεν τα έβαζε στο στόμα της. Θα δοκιμάσω και τη δική σου version μήπως και έχω επιτυχία 🙂 Φιλάκια

  15. Αθηνούλα τα αυγά στο ταψάκι των μάφινς τα τιμάω συνέχεια και εννοείτε με ότι υλικά έχω.. Είναι πανεύκολα στη παρασκευή τους ,όμορφα, νόστιμα και θεωρώ πολύ πιο υγιεινά από ότι στο τηγάνι.

  16. Πόσο λαχταριστά φαίνονται! Μου αρέσουν τα egg muffins σε κάθε τους εκδοχή αλλά με ντομάτα και παρμεζάνα δεν έχω δοκιμάσει. Δύο απορίες: χρησιμοποίησες έτοιμα muffins; Γιατί μπερδεύτηκα διαβάζοντας την εκτέλεση. Επίσης η ποσότητα παρμεζάνας 15γρ δεν είναι πολύ λίγη;

    • Καλημέρα Μαρία μου! Τα μάφιν είναι το μίγμα αυγών ψημμένα ! Η ποσότητα της παρμεζάνας είναι αυτή που χρησιμοποίησα εγώ σύμφωνα με τα γευστικά μου γούστα. Αν θέλεις μπορείς να την αυξήσεις! Θα χαρώ πολύ να το δοκιμάσεις!