Αγαπητή Μυρωδία σε ευχαριστώ για τα υλικά που μου έδωσες (κοτόπουλο, κρασί, αμύγδαλο και καρότο). Η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτισε αρκετά. Αλήθεια είναι επίσης ότι μετά τις γιορτές πρέπει να μαζευτώ λιγάκι γιατί στο τέλος θα κατρακυλήσω μέχρι την παραλία. Με αυτά σκεπτόμενη και ορμώμενη κατέληξα στην συνταγή που ακολουθεί:

Ψητά Φιλετίνια Κοτόπουλου με πουρέ καρότου & αμύγδαλου- Grilled Chicken Filets with carrot & almond puree
Σερβίρει 2
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (χωρίς πέτσα)
  2. 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2 % λιπαρά ( 200γρ)
  3. 1 ποτήρι (του κρασιού) λευκό ξηρό κρασί
  4. 1 1/2 κ.γ. εστραγκόν
  5. 1 1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό
  6. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. αλάτι
  8. 300γρ καρότα (4- 5 μεσαία καρότα)
  9. 1 μικρή πατάτα
  10. 100γρ αμυγδαλόψυχα
  11. 1 κ.γ. θυμάρι
  12. 1 κ.γ. ρίγανη
  13. αλάτι
Οδηγίες
  1. Το προηγούμενο βράδυ ανακατεύουμε σε ένα πυρεξ το γιαούρτι, το κρασί, το εστραγκόν, το θυμάρι και το αλάτι.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε μικρά φιλέτα το κοτόπουλό μας.
  3. Τα βουτάμε από όλες τις μεριές στη μαρινάδα μας, σκεπάζουμε με μεβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Την επόμενη μέρα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα και γκρίλ (αν έχει ο φούρνος μας, αλλιώς 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω).
  5. Βάζουμε κάτω από το σχάρα του φούρνου ένα ταψί με νερό, αλείφουμε με λίγο λάδι τη σχάρα και εναποθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου.
  6. Τα ψήνουμε για 30 λεπτά μέγιστο και τα γυρνάμε στα μισά του ψησίματος.
  7. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και την πατάτα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  8. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σωτάρουμε το καρότα με την πατάτα. Καλύπτουμε ίσα ίσα με νερό, ρίχνουμε το θυμάρι, τη ρίγανη και το αλάτι, χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσουν.
  9. Στο τέλος ρίχνουμε την αμυγδαλόψυχα ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  10. Με τη ράβδο μας ή στο μούλτι πολτοποιούμε.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/

Για πείτε μου λοιπόν…εσάς τί τραβάει η όρεξή σας; Δώστε μου έως 4 υλικά ως σχόλιο κάτω από την ανάρτηση ή μέσω της σελίδας μου στο Facebook  και δείτε τα υλικά σας να γίνονται συνταγή την επόμενη εβδομάδα. Ο πρώτος κερδίζει γι᾽αυτό σας θέλω γρήγορους! 

 

Y.Γ. Την προηγούμενη εβδομάδα το διαδικτυακό μου σπίτι έλαβε και το πρώτο του βραβείο. Σας ευχαριστώ πολύ. Όλες τις σχετικές ανατριχιαστικές λεπτομέρειες θα τις βρείτε εδώ

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

38 σχόλια στο “Food Challenge – Ψητά Φιλετίνια Κοτόπουλου με πουρέ καρότου & αμύγδαλου- Grilled Chicken Filets with carrot & almond puree -Liebster Award

  1. Αχ Αθηνούλα μου!!! Τι μου κάνεις με τις υπέροχες γεύσεις σου!!! Τρελαίνομαι και για κοτόπουλο και καταλαβαίνεις!!!! Θα ήθελα να σε έχω σπίτι μου σήμερα μαζί με το υπέροχο πιάτο σου!!!! Φιλιά πολλά!!!

  2. Γλυκιά μου Αθηνά πολύ νόστιμο και φροντισμένο πιάτο. Ωραίος συνδυασμός υλικών.Ειδικά αυτός ο πουρές καρότου με τρέλανε!
    Φιλιά γλυκιά μου!Καλό ψήφο χαχα

    • Και για μένα το highlight ήταν ο πουρές του καρότου…Και αν δεν ήταν η Μυρωδία δεν ξέρω αν θα έβαζα αμύγδαλο μέσα. Σε ευχαριστώ πολύ! Φιλιά

  3. Αχ, τι ωραίο φαγητό που δημιούργησες με τα υλικά μου!! 😀 Σε καταλαβαίνω για την κατρακύλα, γι' αυτό και είμαι διπλά ενθουσιασμένη με τη συνταγή σου!!! Ο πουρές έχει απίστευτο χρώμα, παρεμπιπτόντως, και θα το φτιάξω μόλις τελειώσει η εξεταστική μου!
    Ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγή!!!!

  4. Καλησπέρα Αθηνούλα μου!!Μέ λίγα υλικά καί κατάφερες νά φτίαξεις ένα υπέροχο πιάτο μέ gourmet γεύσεις!Ο πουρές καρότου απίστευτη ιδέα!!!Μπράβο σου!!Τά υλικά πού σού δίνω είναι,ψαρονέφρι,τυρί κρέμα,μανιτάρια καί μαυροδάφνη!Περιμένω νά μέ εντυπωσίασεις!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!

    • Ναι τελικά το αμύγδαλο του έδωσε κάτι παραπάνω στη γεύση!! Μοιραζόμαστε λοιπόν τα γούστα και στο κρασί!! D !! Σε ευχαριστώ πολύ Ζίνα μου, φιλιά!

  5. Θα ψάξω τι υλικά να σου δώσω… 😉 Ωραία φάση αυτό το food challenge!! Κάθε Κυριακή θα γίνεται?? Ώρα?? χαχαχαχαχα Εξαιρετική η επιλογή κρασιού!!!! Εγώ είμαι του κόκκινου οπότε λέω πως είναι από τα καλύτερα!! Καλή εβδομάδα!!

    • Ελεάνα χαίρομαι που σου αρέσει η ιδέα !! Θα περιμένω τα υλικά σου! Χμμμ συνήθως Κυριακή, για ώρα ακριβώς δεν ξέρω…Και εμένα μου αρέσει το συγκεκριμένο κόκκινο κρασί είναι από τα αγαπημένα μου!Καλό βράδυ !!