Το επιδόρπιο του φετινού χριστουγεννιάτικου οικογενειακού μας γεύματος ήταν lemon pie. Είναι από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά. Ο συνδυασμός του βουτυρένιου μπισκότου με το ξινό και το γλυκό είναι ό,τι αναζητώ σε ένα επιδόρπιο (εντάξει μετά τη σοκολάτα). Ψάχνοντας για συνταγές βρήκα πολλές και ανακάλυψα ότι είναι λίγο μπελαλίδικο στην παρασκευή του. Λόγω έλλειψης χρόνου και πηγαίνοντας μία βόλτα στα Marks & Spencer στην Ερμού για δώρα, ανακάλυψα στα είδη τροφίμων έτοιμη κρέμα λεμόνι. Σώθηκα σκέφτηκα. Η συνταγή μου είχε ήδη διαμορφωθεί στο μυαλό μου.

 

Last Minute Lemon Pie Recipe
Σερβίρει 8
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 250 γρ μαλακό αλεύρι
  2. 125γρ βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου)
  3. 2 κ.σ. ζάχαρη
  4. 1 κ.γ. αλάτι
  5. 75 γρ νερό
  6. 1 βαζάκι έτοιμη κρέμα λεμόνι
  7. ασπράδια από 4 φρέσκα βιολογικά αυγά
  8. 100 γρ ζάχαρη
  9. 3 σταγόνες χυμό λεμόνι
Οδηγίες
  1. Ξεκινάμε με το μπισκότο. Στο μίξερ με το εξάρτημα γάντζος, ανακατατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι με το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό, δυναμώνοντας την ταχύτητα του μίξερ.
  3. Όταν το μίγμα μας γίνει μία ενιαία ζύμη, το κάνουμε μία μπαλίτσα, το τυλίγουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για κανένα εικοσάλεπτο.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  5. Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο λίγο πιο μεγάλο από τη διάμετρο της φόρμας μας.
  6. Την απλώνουμε στη φόρμα, γεμίζοντας τα τοιχώματα με τυχόν περισσεύματα στο ύψος της ζύμης. Τρυπάμε με ένα πηρούνι πολύ καλά όλη την επιφάνεια (για να μην φουσκώσει) και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  7. Βγάζουμε το μπισκότο από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  8. Ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε την κρέμα λεμόνι προσπαθώντας να έχει ένα ενιαίο στρώμα στην τάρτα μας.
  9. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε μία ώρα να παγώσει.
  10. Στο μίξερ μας προσθέτουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και τις σταγόνες λεμόνι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα. Η μαρέγκα μας είναι έτοιμη όταν το μίγμα παραμένει στον αναδευτήρα του μίξερ όταν το σηκώνουμε από το μπωλ.
  11. Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και με μία σπάτουλα απλώνουμε την μαρέγκα ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα λεμόνι.
  12. Με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού κάνουμε μύτες επάνω στην μαρέγκα.
  13. Με το φλόγιστρο καψαλίζουμε τις άκρες της μαρέγκας.
  14. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν την σερβίρουμε. Εάν δεν έχουμε φλόγιστρο, ψήνουμε για λίγο στο φούρνο μας στην ίδια θερμοκρασία με την τάρτα μέχρι να πάρουν χρώμα οι κορυφές της μαρέγκας.
Σημειώσεις
  1. Εφόσον δεν είμαστε 100% σίγουροι για τα αυγά μας καλό θα είναι να τα αποστειρώσουμε πριν κάνουμε την μαρέγκα.
  2. Εάν δεν έχουμε φλόγιστρο, ψήνουμε για λίγο στο φούρνο μας στην ίδια θερμοκρασία με την τάρτα μέχρι να πάρουν χρώμα οι κορυφές της μαρέγκας.
  3. Έτοιμη κρέμα λεμόνι μπορούμε να βρούμε και σε μεγάλα super market - ψάχνουμε για την επιγραφή "lemon curd"
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

26 σχόλια στο “Η Lemon Pie της κουρασμένης οικοδέσποινας – Last Minute Lemon Pie Recipe

  1. Κοριτσάκι κουρασμένη ξεκουρασμένη η λεμονόπιτα σου τα σπάει!!!Αν κουρασμένη κάνεις τέτοια, φαντάζομαι τη θα κάνεις ξεκούραστη, χαχα Σε θέλω για γειτόνισσααααα χαχαχα

    • Σε ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου, και εμένα μου άρεσε η εμφάνιση! Και από γεύση καλή ήταν δηλαδή, την έδωσα αμέσως γιατί ήμουν ικανή να την φάω όλη μόνη μου!

    • Σε ευχαριστώ πολύ Ζίνα! Ούτε και εγώ ήξερα, τυχαία την βρήκα και σώθηκα (δεν θα προλάβαινα να την φτιάξω για τα Χριστούγεννα). Πρέπει βέβαια να δοκιμάσω και τη δική μου κρέμα κάποια στιγμή…

  2. Τέτοιες συνταγές θέλουμε εμείς οι πολυάσχολες μανούλες- εύκολες και γρήγορες.
    Ελπίζω να βρω την κρέμα λεμονιού στο super market , υποθέτω στο διάδρομο με τα είδη ζαχαροπλαστικής.
    Ευχαριστούμε πολύ Αθηνά!

    Χρόνια πολλά, με υγεία , αγάπη και ό,τι καλύτερο για την οικογένειά σου.
    με την αγάπη μου
    Αλεξία-momyof6

  3. Αθηνα σε βρισκω ακρως δημιουργικη και ευρυματικη!!!!!!!!!!!!
    Το γλυκο σου ειναι σουπερ!!!Ειμαι και γω του γλυκο-ξινου γλυκου!!!!
    θα ψαξω να βρω αυτη την ετοιμη κρεμα,φοβερη ιδεα!!!
    καλη χρονια με κεφι και αισιοδοξια!!!!!!
    φιλιαααα!!

  4. Αν και είμαι αμετανόητη σοκολατογλυκατζού, ομολογώ πως η τελευταία φωτογραφία ήταν άκρως δελεαστική για να πάρω ένα κομματάκι :))
    Πολλές ευχές για ένα ευτυχισμένο 2015 με υγεία, αγάπη & δημιουργικότητα Αθηνά! :**

    • Νομίζω πως ήταν, βέβαια εγώ τρελαίνομαι για το συγκεκριμένο γλυκό, οπότε αντικειμενικό κριτή δεν με λες..Την καλημέρα μου και φιλιά

  5. Φαίνεται πεντανόστιμη και είναι και από τα αγαπημένα μου γλυκά!
    Thanks και για το tip με τα αυγά! Θα μου χρειαστεί άμεσα μιας και σήμερα σκεφτόμουν να δοκιμάσω να φτιάξω μαγιονέζα!