Red Velvet Cake
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Το πιο ζουμερό και χρωματιστό κέικ όλων των εποχών!!!
Author:
Ποσότητα: φόρμα διάμετρο 17εκ και ύψους 9εκ.
Συστατικά
  • 120γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 10γρ κακάο άγλυκο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 135γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 60γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 28ml υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο (χρησιμοποίησα αυτό)
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 112γρ κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.σ λευκό ξύδι
  • για το γλάσο
  • 40γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40γρ τυρί κρέμα ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80γρ ζάχαρη άχνη
  • ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατατεύουμε το κακάο (κοσκινισμένο) με το αλεύρι και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στο μίξερ με το εξάρτημα φτερό χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά με το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο αφράτο μίγμα.
  5. Προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως
  6. Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  7. Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα το μίγμα.
  8. Ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του cake.
  9. Περιμένουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
  10. Για το γλάσο χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μία ενιαία κρέμα.
  11. Απλώνουμε σε κρύο cake με τη βοήθεια μίας σακούλας ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι
Σημειώσεις
Για μία κλασική μεγάλη φόρμα cake θα χρειαστεί να τριπλασιάσετε τα υλικά
Συνταγή απο Craft Cook Love at http://www.craftcooklove.gr/2018/12/red-velvet-cake.html