Πουτίγκα με κρουασάν και αχλάδια
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Μία διαφορετική πρόταση για το πρωινό σας γεμάτη γεύση με το φίνο άρωμα του αχλαδιού!
Author:
Ποσότητα: ορθογώνια φόρμα διαστάσεων 30x12x6εκ
Συστατικά
  • 12 μικρά κρουασάν βουτύρου (267γρ)
  • 2 μεσαία αχλάδια (264γρ)
  • 25γρ καστανή ζάχαρη
  • 1½ κ.σ. χυμό λεμονιού (4γρ)
  • 7 αυγά
  • 200γρ γάλα
  • 20γρ σιρόπι σφένδαμου
  • για το γλάσο
  • 220γρ ξυνόγαλα
  • 70γρ σιρόπι σφένδαμου
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τα κρουασάν σε μικρά κομμάτια
  2. Κόβουμε τα αχλάδια επίσης σε μικρά κομμάτια αφού τα πλύνουμε καλά πριν τα κόψουμε.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αχλάδια με την καστανή ζάχαρη και το χυμό λεμόνι.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το σιρόπι σφένδαμου και ανακατεύουμε.
  5. Σε μία ορθογώνια φόρμα ψησίματος απλώνουμε μία στρώση κρουασάν και αχλαδιού.
  6. Ρίχνουμε λίγο από το μίγμα αυγών και συνεχίζουμε να δημιουργούμε στρώσεις ώσπου να γεμίσουμε τη φόρμα.
  7. Στο τέλος περιχύνουμε όσο μίγμα αυγού απέμεινε, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά, κατά προτίμηση ένα ολόκληρο βράδυ.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  9. Αφαιρούμε την μεμβράνη, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά.
  10. Σε ένα μπολ ανακατεύομε το ξυνόγαλα με το σιρόπι σφένδαμου.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Το σιρόπι σφένδαμου μπορεί να αντικατασταθεί με μέλι (θα έχει διαφορά στη γεύση).
Αρχική συνταγή εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2018/11/pear-croissant-pudding.html