Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε σκόνη (αλεύρι, σόδα, κακάο, αλάτι, ζάχαρη) και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μίξερ ανακατεύουμε τα αυγά με το ξυνόγαλο, την βανίλια, το λάδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μαύρο χρώμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά που είχαμε κρατήσει στο μπολ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Αδειάζουμε στη φόρμα μας. Χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης.
Ψήνουμε για περίπου 70 λεπτά μέχρι να μην βγαίνει υγρό από το κέικ όταν βυθίζουμε ένα μαχαίρι.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χρώμα μεχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα. Αν το χρώμα βγει ανοικτό προσθέτουμε λίγο ακόμα χρώμα. Το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το απλώνουμε στο cake. Από πάνω στολίζουμε με πορτοκαλί κας κας όσο ακόμα είναι ρευστό.
Σημειώσεις
Αν δεν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης, μην ξεχάσετε να λαδώσετε καλά τη φόρμα ψησίματος. Αρχική συνταγή εδώ.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2018/10/black-velvet-cake.html