Κοτόπουλο με γάλα καρύδας και μοσχολέμονο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Μία εξωτική παραλλαγή του κοτόπουλου με ρύζι!!
Author:
Ποσότητα: 3 μερίδες
Συστατικά
  • 2 στήθη κοτόπουλου (316γρ)
  • 3 κ.σ. σισαμέλαιο (μπορείτε να αντικαταστήσετε με ό,τι λάδι θέλετε)
  • 250ml γάλα καρύδας
  • 170γρ ρύζι μακρύκοκκο jasmine
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου (ή μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη)
  • ½ κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 μοσχολέμονο (lime)
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση ώστε να μπορέσουν να ψηθούν πιο έυκολα.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, ρίχνουμε το σισαμέλαιο και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα στήθη για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και ελαφρώς ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε το λάδι καρύδας και χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά.
  4. Ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδου, τον κουρκουμά, το χυμό από το μοσχολέμονο και αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για είκοσι λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ βράζουμε το ρύζι για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία βάζοντας τη διπλάσια ποσότητα από νερό. Για αναλυτικές οδηγίες, δείτε εδώ.
  6. Είμαστε έτοιμοι !! Καλή μας όρεξη
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2018/10/coconut-lime-chicken.html