Κεκάκια με ταχίνι και μπανάνα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Θρεπτικά κεκάκια, ό,τι πρέπει για ένα δυναμωτικό πρωινό χωρίς γαλακτοκομικά!
Author:
Ποσότητα: 24 κεκάκια
Συστατικά
  • 260γρ ταχίνι
  • 115γρ μέλι
  • 80γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 πολύ ώριμες μπανάνες
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 108γρ γάλα αμυγδάλου
  • 200γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Χτυπάμε το ταχίνι με το μέλι και την ζάχαρη στο μίξερ με το εξάρτημα φτερό.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα μπολ ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  5. Τις προσθέτουμε στο μίγμα μας και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
  6. Προσθέτουμε το αμυγδαλόγαλα και το αλεύρι και σε πολύ χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε ίσα ίσα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.
  7. Αδειάζουμε το μίγμα σε θήκες σιλικόνης για ατομικά κεκάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ιδανικά με κουτάλα για παγωτό.
  8. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε απλώνοντας τα σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Σημειώσεις
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι σφένδαμου αντί για μέλι.
Το γάλα αμυγδάλου μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο φυτικό ή ζωικό γάλα.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2018/10/tahini-banana-cupcakes.html