Λαζάνια με σπανάκι & μανιτάρια
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 4 μερίδες
Συστατικά
  • 450γρ σπανάκι αποψυγμένο και στραγγισμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400γρ μανιτάρια κομμένα
  • 1.κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 225γρ γραμάρια χαλούμι
  • 250γρ μοτσαρέλλα
  • 400γρ γάλα
  • 100γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 250γρ λαζάνια
Οδηγίες
  1. Προθερμαίρνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. τον επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε την μοτσαρέλλα και το χαλούμι και τα λιώνουμε.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και με ένα πινέλο σιλικόνης παίρνουμε λίγο λάδι και λαδώνουμε το πυρέξ μας.
  4. Στη συνέχεια σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια.
  5. Απλώνουμε στο πυρέξ μας μία στρώση λαζάνια, στη συνέχεια λίγο από το μίγμα τυριών, λαζάνια, το σπανάκι, άλλη μία στρώση λαζάνια, μανιτάρια, λαζάνια και τέλος το υπόλοιπο από το μίγμα τυριών
  6. Ρίχνουμε το γάλα και στο τέλος πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
  7. Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  8. Ξεσκεπάζουμε το πυρέξ και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά μέχρι να γίνει επάνω μία ροδαλή κρούστα
Σημειώσεις
Το πυρέξ είναι 18 x 26εκ.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2018/10/spinach-mushroom-lasagna.html