Κέικ Βανίλιας με ξινόγαλα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Το πιο αφράτο και μυρωδάτο κέικ βανίλιας
Author:
Συστατικά
  • 225γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποιώ Lurpak)
  • 363γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 285γρ ξινόγαλα
  • 460γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με το εξάρτημα φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να έχουμε μία λευκή κρέμα.
  3. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μίγμα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε σε αργή ταχύτητα ίσα ίσα να ενσωματωθεί στο μίγμα.
  5. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις.
  6. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
  7. Ψήνουμε για περίπου 70λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνἐχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσεις εντελώς σε σχάρα.
Σημειώσεις
Σε περίπτωση που δεν έχουμε ξινόγαλο μπορούμε να αντικαταστήσουμε με 145γρ γάλα και 140γρ γιαούρτι
Σε περίπτωση που δεν έχουμε φόρμα σιλικόνης, φροντίζουμε να βουτυρώσουμε/αλευρώσουμε τη φόρμα για να μην κολλήσει το κέικ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2018/11/vanilla-cake.html