Μπισκότα Gingerbread & ένα πρωτότυπο παζλ
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 2 ταψιά
- 85γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 181γρ καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κούπα (60γρ) μελάσα
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 15γρ μίγμα μπαχαρικών ( τζίντζερ, κανέλλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο)
- 415γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μίξερ μας με το εξάρτημα φτερό ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη ίσα ίσα να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
- Προσθέτουμε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ενωθεί το αυγό με το μίγμα.
- Προσθέτουμε την μελάσα και την ενοποιούμε με το μίγμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
- Στον πάγκο μας και πάνω σε λαδόκολλα ανοίγουμε τη ζύμη μας.
- Κόβουμε με κουπάτ της αρεσκείας μας και μεταφέρουμε σε ταψί που επίσης έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 8 με 9 λεπτά. Μην παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα διακοσμήσουμε.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/12/gingerbread-cookies.html
3.4.3177