Ανάποδο Κέικ Καραμελωμένης Μπανάνας με Καρύδα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 1 στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24εκ.
Συστατικά
  • 3 μικρές μπανάνες
  • 3κ.σ. βούτυρο
  • 2κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 60γρ καστανη ζάχαρη
  • 52γρ τριμμένη καρύδα
  • 2 αυγἀ
  • 134γρ ζάχαρη
  • 183γρ γάλα
  • 64γρ λιωμένο βούτυρο
  • 1 βανιλίνη
  • 233γρ φαρίνα
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο Κελσίου
  2. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε τις 3 κ.σ. βούτυρο με το λεμόνι.
  3. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  4. Σε μία στρογγυλή φόρμα (σιλικόνης, διαμέτρου 24εκ), τοποθετούμε τις μπανάνες αφού τις έχουμε κόψει ροδέλες.
  5. Περιχύνουμε με το σιρόπι
  6. .
  7. Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα.
  8. Στο μίξερ μας εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το βούτυρο και την βανιλίνη.
  9. Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.
  10. Αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα
  11. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό από το cake.
  12. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.
Σημειώσεις
Την αποξηραμένη καρύδα την βρίσκουμε συνήθως στο διάδρομο με τα είδη ζαχαροπλαστικής.
Αρχική συνταγή εδώ.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/11/coconut-banana-cake.html