Back to Basics - Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 3 με 4 μερίδες
- 1 πακέτο (500γρ) ζυμαρικά mafaldine
- 1 φρέσκος ζωμός λαχανικών (προαιρετικά)
- 200γρ υπερσυμπυκνωμένος τομοτοπολτός
- 300γρ νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
- 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- 2 φύλλα αποξηραμένης δάφνης
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα γεμίζουμε πάνω από τη μέση με νερό.
- Βάζουμε και το ζωμό λαχανικών.
- Σε δυνατή φωτιά βράζουμε το νερό.
- Βάζουμε όσο αλάτι θέλουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
- Μετράμε τον χρόνο βρασμού ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μαγειρεύουμε με ανοικτό καπάκι.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τον πολτό με το νερό.
- Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, την ρίγανη, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης.
- Αφού αρχίσει να κοχλάσει, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την σάλτσα αφού έχουμε αφαιρέσει τα δαφνόφυλλα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/11/red-sauce-pasta.html
3.4.3177