Back to Basics - Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 3 με 4 μερίδες
Συστατικά
  • 1 πακέτο (500γρ) ζυμαρικά mafaldine
  • 1 φρέσκος ζωμός λαχανικών (προαιρετικά)
  • 200γρ υπερσυμπυκνωμένος τομοτοπολτός
  • 300γρ νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 φύλλα αποξηραμένης δάφνης
Οδηγίες
  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα γεμίζουμε πάνω από τη μέση με νερό.
  2. Βάζουμε και το ζωμό λαχανικών.
  3. Σε δυνατή φωτιά βράζουμε το νερό.
  4. Βάζουμε όσο αλάτι θέλουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
  5. Μετράμε τον χρόνο βρασμού ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μαγειρεύουμε με ανοικτό καπάκι.
  6. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τον πολτό με το νερό.
  7. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, την ρίγανη, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης.
  8. Αφού αρχίσει να κοχλάσει, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.
  9. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την σάλτσα αφού έχουμε αφαιρέσει τα δαφνόφυλλα.
  10. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/11/red-sauce-pasta.html