Σοκολατένια Κεκάκια με βουτυρόκρεμα σοκολάτας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 12
Συστατικά
  • 1 κούπα (210γρ) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¾ κούπας & 2 κ.σ. (153γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ¼ κούπας & 2 κ.σ. (32γρ) άγλυκο κακάο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα ξινόγαλο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • ¼ κούπας (47γρ) φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 1 κ.σ. (15γρ) εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κούπα (97γρ) βραστό νερό
  • Για την βουτυρόκρεμα
  • 226γρ βούτυρο μαλακωμένο
  • 2 κούπες (235γρ) ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. (3γρ) εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. (23γρ) κρέμα γάλακτος
  • ½ (43γρ) κούπα άγλυκο κακάο κοσκινισμένο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το κακάο.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο.
  4. Το προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι να ανακατευτεί το αλεύρι. Το μίγμα μας είναι αρκετά υδαρό:
  5. Σε ένα ταψί φούρνο απλώνουμε δώδεκα θήκες σιλικόνης για cupcakes και μοιράζουμε το μίγμα.
  6. Ψήνουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά.
  7. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν τα κεκάκια μας, τα ξεφορμάρουμε και τα απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  8. Με το εξάρτημα αυγοδάρτης του μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά της βουτυρόκρεμας μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες ενιαία σοκολατένιο αποτέλεσμα:
  9. Με την βοήθεια μίας μαρίζ, γεμίζουμε μία σακούλα κατάψυξης μεγάλου μεγέθους, κόβουμε την μία από τις κάτω γωνίες και αρχίζουμε να κάνουμε κυκλάκια στα κεκάκια.
  10. Προαιρετικά τα στολίζουμε με πολύχρωμη τρούφα.
Σημειώσεις
Η ποσότητα της βουτυρόκρεμας είναι για περισσότερα κεκάκια.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/10/ultimate-chocolate-cupcake.html