Μακαρονάδα με μανιτάρια & κολοκύθια ενός σκεύους
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες
Συστατικά
  • 8 φρέσκα μανιτάρια (250γρ) τύπου brown
  • 2 κολοκυθάκια (342γρ)
  • 2 κούπες (400γρ) νερό
  • 100γρ αρακά (χρησιμοποίησα κατεψυγμένο)
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 50γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 50γρ κρέμα γάλακτος
  • μισό πακέτο (250γρ) μακαρόνια
Οδηγίες
  1. Κόβουμε σε φετάκια τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα σε μία μεγάλου μεγέθος κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  3. Μόλις το μίγμα αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και βυθίζουμε με προσοχή όλα τα μακαρόνια στο νερό.
  4. Ανακατεύουμε τακτικά και μαγειρεύουμε για περίπου 8 με 10 λεπτά μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια και να μειωθεί αρκετά το νερό (με ανοικτό καπάκι).
  5. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.
Σημειώσεις
Αρχική συνταγή εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/10/one-pot-mushroom-zucchini-pasta.html