Ψωμί με μέλι
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: ένα καρβέλι
Συστατικά
  • 1½ κούπα (290γρ) ζεστό νερό (όχι καυτό)
  • 1κ.σ. (30γρ) μέλι
  • 1½ κ.γ. (6γρ) αλάτι
  • 1 φακελάκι (9γρ) ξηρή μαγιά
  • 4 κούπες (555γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. αλεύρι
Οδηγίες
  1. Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε τo νερό, με την μαγιά, το αλάτι και το μέλι και αφήνουμε να λιώσει καλά η μαγιά και να αφρίσει.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το εξάρτημα γάντζος μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ και να έχουμε ένα αφράτο ενιαίο ζυμάρι.
  3. Το απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζουμε ένα μακρόστενο καρβέλι.
  4. Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσει.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  6. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και την μία έξτρα κουταλιά αλεύρι.
  7. Χαράζουμε διαγώνια με ένα κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια, απλώνουμε το υπόλοιπο έξτρα αλεύρι και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει το πάνω και κάτω μέρος του ψωμιού.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα.
Σημειώσεις
Αν δεν έχουμε γάντζο στο μίξερ μας (ή μίξερ γενικά) ζυμώνουμε με αλευρωμένα χέρια μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και ελαστική.
Ευχαριστώ θερμά την εταιρία Συλλογή Λεγάκης για την προσφορά του μελιού της συνταγής.
Αρχική συνταγή εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/03/honey-bread.html