Κεκάκια Σοκολάτας με Φουντουκέλαιο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 8 κεκάκια
Συστατικά
  • 195γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. (42γρ) καστανή ζάχαρη
  • 3 κ.σ. (20γρ) φουντουκέλαιο (το βρήκα εδώ)
  • 165γρ γάλα
  • 2 κ.σ. (20γρ) άγλυκο κακάο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη.
  3. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Ρίχνουμε το κακάο και στη συνέχεια το γάλα.
  5. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ομογενοποιούμε το μίγμα.
  6. Γεμίζουμε οκτώ θήκες σιλικόνης για μάφιν στα ¾.
  7. Ψἠνουμε για περίπου 15 λεπτά
Σημειώσεις
Αν δεν έχετε θήκες σιλικόνης μπορείτε να χρησιμοποίησετε μία καλά λαδωμένη θήκη για μάφιν.
Το φουντουκέλαιο μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο φυτικό λάδι.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/03/hazelnut-oil-cupcakes.html