Κόκκινες Ταλιατέλες Αλφρέντο με γαρίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 2 μερίδες
- 158γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
- 1 κ.σ. (8γρ) σκόνη παντζαριού
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 450γρ γαρίδες (χρησιμοποίησα αποφλοιωμένες και προβρασμένες)
- 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κούπες γάλα
- 200γρ τυρί κρέμα
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, σκόνη παντζαριού και τα αυγά.
- Με το εξάρτημα γάντζος ζυμώνουμε τόσο ώστε να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και το εξάρτημα ανοίγματος φύλλου του μίξερ.
- Ανοίγουμε το φύλλο σταδιακά από την σκάλα 2, στην σκάλα 5 και μετά στην σκάλα 7.
- Κόβουμε ορθογώνια τα κομμάτια και συνεχίζουμε για την υπόλοιπη ζύμη.
- Με το εξάρτημα ταλιατέλες, κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες.
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε νερό.
- Με το που αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε αλάτι ανάλογα με την προτίμησή σας και βράζουμε τα ζυμαρικά για 3 λεπτά.
- Σουρώνουμε και βάζουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ώστε να μην κολλήσουν.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
- Σωτάρουμε τις γαρίδες, ρίχνοτας την σκόνη σκόρδου και την πάπρικα σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
- Περιχύνουμε το γάλα και το τυρί κρέμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε να δέσει η σάλτα.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για άλλη 2 με 3 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/02/pastra-shrimps-alfredo.html
3.4.3177