Πανακότα Φυστικοβούτυρο
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 3 κομμάτια
- 250γρ κρέμα γάλακτος (πλήρη λιπαρά)
- 25γρ ζάχαρη
- 1 κ.γ. (4γρ) ζελατίνη σε σκόνη
- 1½ κ.σ (16γρ) κρύο νερό
- ½ κούπα (90γρ) απαλό φυστικοβούτυρο
- Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κρύο νερό με τη ζελατίνη κα αφήνουμε να γίνει μία πάστα.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη ζάχαρη στην κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Καλό θα ήταν να βάλουμε το μίγμα σε πυράντοχο επεξεργαστή τροφίμων ή να το ανακατέψουμε με πυράντονη ράβδο ανάμιξης.
- Προσθέτουμε το μίγμα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει.
- Προσοχή δεν αφήνουμε το μίγμα να βράσει. Αν δούμε ότι φτάνει το σημείο βρασμού χαμηλώνουμε την ένταση.
- Αδειάζουμε σε 3 από τις θήκες της φόρμας μας.
- Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ).
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/01/pannacotta-peanutbutter.html
3.4.3177