Πανακότα Φυστικοβούτυρο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 3 κομμάτια
Συστατικά
  • 250γρ κρέμα γάλακτος (πλήρη λιπαρά)
  • 25γρ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. (4γρ) ζελατίνη σε σκόνη
  • 1½ κ.σ (16γρ) κρύο νερό
  • ½ κούπα (90γρ) απαλό φυστικοβούτυρο
Οδηγίες
  1. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κρύο νερό με τη ζελατίνη κα αφήνουμε να γίνει μία πάστα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη ζάχαρη στην κρέμα γάλακτος.
  3. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Καλό θα ήταν να βάλουμε το μίγμα σε πυράντοχο επεξεργαστή τροφίμων ή να το ανακατέψουμε με πυράντονη ράβδο ανάμιξης.
  5. Προσθέτουμε το μίγμα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει.
  6. Προσοχή δεν αφήνουμε το μίγμα να βράσει. Αν δούμε ότι φτάνει το σημείο βρασμού χαμηλώνουμε την ένταση.
  7. Αδειάζουμε σε 3 από τις θήκες της φόρμας μας.
  8. Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ).
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/01/pannacotta-peanutbutter.html