Πίτες για Σουβλάκια
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 8 πίτες
Συστατικά
  • 2 κούπες (300γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 50γρ βούτυρο λιωμένο
  • 185ml γάλα
  • 2 κ.γ. φυτικό λάδι
Οδηγίες
  1. Στο μίξερ με το εξάρτημα γάντζος χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι.
  2. Η ζύμη μας είναι έτοιμη μόλις ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  3. Απλώνουμε στον πάγκο μας μία λαδόκολλα.
  4. Παίρνουμε τη ζύμη μας και την χωρίζουμε στα 2 και μετά στα 4 και στη συνέχεια στα 8.
  5. Ανοίγουμε πολύ λεπτούς κύκλους.
  6. Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι τηγανίζουμε σε μεσαία φωτιά τις πίτε από 1 με 2 λεπτά την κάθε πλευρά.
  7. Είναι έτοιμες για χρήση.
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood
Αρχική Συνταγή εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/01/pita-bread.html