Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου αέρα
Πλένουμε με μία βούρτσα τις πατάτες και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια
Περιχύνουμε το λάδι τρούφας, ξύδι, αλάτι, πιπέρι, θρούμπι και ανακατεύουμε
Σε τηγάνι ή άλλη ρηχή κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο τοποθετούμε τις πατάτες και τα μανιτάρια και ψήνουμε περίπου 20 λεπτά
Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, το πάμε στο μάτι της κουζίνας και σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά