Καπνιστό χοιρινό με αρωματική σάλτσα μουστάρδας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Ham με αρωματική σάλτσα μουστάρδας
Author:
Ποσότητα: για 10 άτομα
Συστατικά
  • 4κιλά ham καπνιστό
  • 100γρ αρωματική μουστάρδα (χρησιμοποίησα αυτή)
  • 2 κούπες ζωμός λαχανικών
Οδηγίες
  1. Απλώνουμε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου στον πάγκο μας
  2. Βγάζουμε το ham από τη συσκευασία του και το στραγγίζουμε
  3. Το βάζουμε στο κέντρο του αλουμινόχαρτου και με ένα πινέλο καλύπτουμε όλες τις πλευρές του με την μουστάρδα
  4. Κλείνουμε πολύ καλά με το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε γάστρα και κλείνουμε το καπάκι
  5. Ρίχνουμε το ζωμό στο πλάι και σε μεσαία φωτιά το ζεσταίνουμε για 30 λεπτά
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς γκριλ
  7. Αφαιρούμε το καπάκι και το πάνω μέρος του αλουμινόχαρτου και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά αφού γυρίσουμε πλευρά στα 10 λεπτά ώστε να ξεροψηθεί η κρούστα
Σημειώσεις
Το καπνιστό ham το ζητάμε στον κρεοπώλη μας. Συνήθως είναι εισαγωγής και το διαθέτουν τα περισσότερα ενημερωμένα κρεοπωλεία συσκευασμένο.
Εάν δεν μπορούμε να βρούμε την αρωματική μουστάρδα μπορούμε να την δημιουργήσουμε μόνοι μας ανακατεύοντας θυμάρι και ρίγανη αποξηραμένα σε απλή απαλή μουστάρδα
Τη σάλτσα μπορούμε να την δέσουμε με μία κουταλιά κορν φλάουρ διαλυμένο σε μισό ποτηράκι νερού σε ένα κατσαρολάκι και την χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/12/christmas-meal-2016.html