Snickers Cheesecake
Χρόνος προετοιμασίας
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: στρογγυλή φόρμα 24εκ
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 300γρ oreo μπισκότα
- 125γρ βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 500γρ ανάλατο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουτιά μόρφατ των 250γρ
- ¾ κούπας (108γρ) ζάχαρη άχνη
- 1 σακούλα μίνι snickers (300γρ)
- Βράζουμε για 1½ ώρα το ζαχαρούχο σε μπόλικο νερό (να καλύπτει το κουτί ) και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Στον επεξεργαστή τροφίμων κάνουμε σκόνη τα oreo και προσθέτουμε το ( κρυωμένο) λιωμένο βούτυρο ώστε να κάνουμε μία πάστα.
- Την απλώνουμε στη βάση της φόρμας μας ομοιόμορφα.
- Σε ένα γουδί κάνουμε μικρά κομμάτια 5 από τις μίνι σοκολάτες.
- Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα τα μόρφατ να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και το τυρί κρέμα.
- Συνεχίζουμε το μίξερ για 4 λεπτά ακόμα σε δυνατή ταχύτητα.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας από το γουδἰ ανακατεύοντας με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
- Απλώνουμε το μίγμα επάνω στη βάση από μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ).
- Την επόμενη μέρα απλώνουμε επάνω στο μίγμα την καραμέλα και τις υπόλοιπες σοκολάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια.
- Παγώνουμε για ακόμα 2 ώρες και σερβίρουμε.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/11/snickers-cheesecake-2.html
3.4.3177