Snickers Cheesecake
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: στρογγυλή φόρμα 24εκ
Συστατικά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 300γρ oreo μπισκότα
  • 125γρ βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500γρ ανάλατο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτιά μόρφατ των 250γρ
  • ¾ κούπας (108γρ) ζάχαρη άχνη
  • 1 σακούλα μίνι snickers (300γρ)
Οδηγίες
  1. Βράζουμε για 1½ ώρα το ζαχαρούχο σε μπόλικο νερό (να καλύπτει το κουτί ) και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Στον επεξεργαστή τροφίμων κάνουμε σκόνη τα oreo και προσθέτουμε το ( κρυωμένο) λιωμένο βούτυρο ώστε να κάνουμε μία πάστα.
  3. Την απλώνουμε στη βάση της φόρμας μας ομοιόμορφα.
  4. Σε ένα γουδί κάνουμε μικρά κομμάτια 5 από τις μίνι σοκολάτες.
  5. Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα τα μόρφατ να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και το τυρί κρέμα.
  6. Συνεχίζουμε το μίξερ για 4 λεπτά ακόμα σε δυνατή ταχύτητα.
  7. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας από το γουδἰ ανακατεύοντας με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
  8. Απλώνουμε το μίγμα επάνω στη βάση από μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ).
  9. Την επόμενη μέρα απλώνουμε επάνω στο μίγμα την καραμέλα και τις υπόλοιπες σοκολάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια.
  10. Παγώνουμε για ακόμα 2 ώρες και σερβίρουμε.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/11/snickers-cheesecake-2.html