Κολασμένη μακαρονάδα με μπρόκολο
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες
- 1 μπρόκολο (317γρ)
- 2 κούπες (458γρ) φρέσκο γάλα
- μισό πακέτο (250γρ) ριγκατόνι
- 1½ κ.σ. αλεύρι
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 200γρ τριμμένη μοτσαρέλα
- Με ένα ψαλίδι κουζίνας κόβουμε τις φουντίτσες από το μπρόκολο
- Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για πέντε λεπτά σε δυνατή φωτιά (έβαλα κ ένα φρέσκο ζωμό λαχανικών), τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
- Σε έναι κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να γίνει μία μάζα
- Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενοποιηθεί το γάλα με τη μάζα και να αρχίσει να πήζει
- Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τους χρόνους της συσκευασίας
- Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, την μπεσαμέλ και το τυρί και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει το τυρί.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/11/broccoli-pasta.html
3.4.3177