Κολασμένη μακαρονάδα με μπρόκολο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες
Συστατικά
  • 1 μπρόκολο (317γρ)
  • 2 κούπες (458γρ) φρέσκο γάλα
  • μισό πακέτο (250γρ) ριγκατόνι
  • 1½ κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 200γρ τριμμένη μοτσαρέλα
Οδηγίες
  1. Με ένα ψαλίδι κουζίνας κόβουμε τις φουντίτσες από το μπρόκολο
  2. Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για πέντε λεπτά σε δυνατή φωτιά (έβαλα κ ένα φρέσκο ζωμό λαχανικών), τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
  3. Σε έναι κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να γίνει μία μάζα
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενοποιηθεί το γάλα με τη μάζα και να αρχίσει να πήζει
  6. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τους χρόνους της συσκευασίας
  7. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα.
  8. Προσθέτουμε το μπρόκολο, την μπεσαμέλ και το τυρί και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει το τυρί.
Συνταγή απο Craft Cook Love at http://www.craftcooklove.gr/2016/11/broccoli-pasta.html