Ρολό κέικ με lime & φρούτα του δάσους
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 10 με 12 μερίδες
Συστατικά
  • 3 αυγά
  • ¾ κούπας (174γρ) ζάχαρη
  • 3 κ.σ. χυμό lime ( 3 lime) & ξύσμα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ¾ κούπας (127γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60γρ αποψυγμένα φρούτα του δάσους
  • 250γρ ζάχαρη άχνη & λίγη ακόμα για πασπάλισμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη
  4. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα ¾ του ξύσματος
  5. Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  6. Στη σχάρα του φούρνου μας απλώνουμε τη φόρμα και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
  7. Ψήνουμε για 10 λεπτά
  8. Αφήνουμε πέντε λεπτά και σε μία πετσέτα που έχουμε απλώσει ζάχαρη άχνη αδειάζουμε το κέικ
  9. Τυλίγουμε με την πετσέτα με προσεκτικές κινήσεις και προσέχοντας μην εγκλωβίσουμε την πετσέτα.
  10. Το αφήνουμε να κρυώσει σε λαδόκολλα μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση
  11. Στο μούλτι λιώνουμε τα φρούτα του δάσους
  12. Χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει
  13. Προσθέτουμε τα φρούτα του δάσος, το εκχύλισμα βανίλιας και το υπόλοιπο ξύσμα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα
  14. Ξετυλίγουμε το ρολό και γεμίζουμε τη κέικ αφήνοντας ένα περιθώριο στις άκρες᾽
  15. Ξανατυλίγουμε και φυλάσσουμε στο ψυγείο
Σημειώσεις
Η φόρμα Tapis Roulade είναι ευγενική χορηγία της εταιρίας Silikomart την οποία ευχαριστώ θερμά
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/10/lime-red-fruit-swiss-roll.html