Μηλόπιτα με Καραμελωμένα Μήλα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 10 με 12 μερίδες
Συστατικά
  • 1 μήλο πλυμμένο και κομμένο σε κύβους
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. νερό
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα (134γρ) ζάχαρη
  • 183γρ γάλα
  • 64 γρ βούτυρο λιωμένο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1½ κούπα (233γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. baking powder
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς (αέρα)
  2. Σε ένα τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μεσαία φωτιά
  3. Προσθέτουμε το μήλο και σωτάρουμε μέχρι να αρχίσει να κολλάει το μήλο στο σιρόπι
  4. Βγάζουμε από το μάτι
  5. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και αφήνουμε στην άκρη
  6. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά
  7. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
  8. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια και το κονιάκ και ανακατεύουμε ζωηρά
  9. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  10. Αδειάζουμε το μίγμα στο τηγάνι επάνω στα μήλα φροντίζοντας να τα καλύψουμε και βάζουμε στο φούρνο
  11. Ψήνουμε 10 με 15 λεπτά
  12. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα
  13. Γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας
Σημειώσεις
Το τηγάνι που χρησιμοποίησα είναι από μαντέμι. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό ταψί που να χωράει στο μάτι της κουζίνας ή ένα τηγάνι με αποσπώμενο χερούλι
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/10/caramel-apple-pie.html