Σε ένα τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μεσαία φωτιά
Προσθέτουμε το μήλο και σωτάρουμε μέχρι να αρχίσει να κολλάει το μήλο στο σιρόπι
Βγάζουμε από το μάτι
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια και το κονιάκ και ανακατεύουμε ζωηρά
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
Αδειάζουμε το μίγμα στο τηγάνι επάνω στα μήλα φροντίζοντας να τα καλύψουμε και βάζουμε στο φούρνο
Ψήνουμε 10 με 15 λεπτά
Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα
Γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας
Σημειώσεις
Το τηγάνι που χρησιμοποίησα είναι από μαντέμι. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό ταψί που να χωράει στο μάτι της κουζίνας ή ένα τηγάνι με αποσπώμενο χερούλι
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/10/caramel-apple-pie.html