Μακαρονάδα με γαρίδες, κάσιους και σάλτσα κάρυ
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 2 μερίδες
Συστατικά
  • 250γρ λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 1 ζωμός λαχανικών
  • 150γρ προβρασμένες γαρίδες χωρίς κέλυφος
  • 150γρ προβρασμένες γαρίδες με κέλυφος
  • 20 κάσιους ανάλατα
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας (χρησιμοποίησα το Barleans's Organic Extra Virgin Coconut Oil)
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
  • ¼ κ.γ. κάρυ
  • 200γρ κρέμα γάλακτος (χρησιμοποίησα με χαμηλά λιπαρά)
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό πάνω από τη μέση με το ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
  2. Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, βάζουμε μπόλικο αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τους χρόνους της συσκευασίας σε δυνατή φωτιά και με ανοικτή κατσαρόλα.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι καρύδας και σωτάρουμε τα κάσιους με τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά.
  4. Μόλις αρχίζουν να ροδίζουν οι γαρίδες, σβήνουμε με το σφηνάκι μαστίχας και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς χαμηλή.
  5. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το κάρυ και αλάτι ανάλογα με τη γεύση μας.
  6. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στη σάλτσα μας να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  7. Σερβίρουμε αμέσως.
Σημειώσεις
Το βιολογικό ξύδι και το λάδι καρύδας είναι ευγενική χορηγία της εταιρίας Evitamιns την οποία την ευχαριστώ θερμά.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/09/cashew-nut-shrimp.html