Παντεσπάνι βανίλιας
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 2 ταψάκια 23εκ
- 2½ κούπες (300γρ) κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κούπες (434γρ) λευκή κρυσταλική ζάχαρη
- 4 αυγά (203γρ καθαρό βάρος) σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα (134γρ) γάλα
- ¾ κούπας (100γρ) φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
- Στο μίξερ μας ανακατευούμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη για ένα λεπτό
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Δεν το παραχτυπάμε.
- Λαδώνουμε με ένα πινελάκι σιλικόνης 2 ταψάκια μίας χρήσης διαμέτρου 23 εκατοστών.
- Περιχύνουμε στα ταψάκια το μίγμα
- Ψήνουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και βάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Η αρχική συνταγή είναι από
εδώ Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/06/cake-luau.html
3.4.3177