Πανακότα Σοκολάτας
Χρόνος προετοιμασίας
2 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
10 λεπτά
Συνολικός χρόνος
12 λεπτά
Author:
Athena
Ποσότητα:
φόρμα 22 εκατοστών
Συστατικά
1 λίτρο κρέμα γάλακτος (πλήρη λιπαρά)
2 φακελάκια ζελατίνης ( 20γρ εναλλακτικά 12 φύλλα ζελατίνης)
400γρ σοκολάτα κουβερτούρας (65% κακάο)
200γρ κρυσταλλική ζάχαρη
10 φράουλες μεσαίου μεγέθους (αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δύο)
Οδηγίες
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό
Σε μία μεσαία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα και τη ζάχαρη στην κρέμα γάλακτος
Λιώνουμε τη ζελατίνη στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς
Σε μία στρογγυλή πιατέλα τοποθετούμε τη φόρμα μας
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα
Με ένα μαχαιράκι σάμε τις φουσκαλίτσες που τυχόν έχει το μίγμα μας
Παγώνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ
Πλένουμε τις φράουλες και κόβουμε το κοτσάνι.
Ξεφορμάρουμε στην πιατέλα την πανακότα και στολίζουμε με τις φράουλες
Συντηρούμε στο ψυγείο
Σημειώσεις
Τη φόρμα Armony μπορείτε να την βρείτε στην Ελλάδα
εδώ
Ευχαριστώ πολύ την εταιρία
Silikomart
για την προσφορά του προϊόντος.
Συνταγή απο
Craft Cook Love
at https://www.craftcooklove.gr/2016/04/chocolate-pannacotta.html
3.4.3177