Πανακότα Σοκολάτας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: φόρμα 22 εκατοστών
Συστατικά
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος (πλήρη λιπαρά)
  • 2 φακελάκια ζελατίνης ( 20γρ εναλλακτικά 12 φύλλα ζελατίνης)
  • 400γρ σοκολάτα κουβερτούρας (65% κακάο)
  • 200γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 10 φράουλες μεσαίου μεγέθους (αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δύο)
Οδηγίες
  1. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό
  2. Σε μία μεσαία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα και τη ζάχαρη στην κρέμα γάλακτος
  3. Λιώνουμε τη ζελατίνη στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς
  4. Σε μία στρογγυλή πιατέλα τοποθετούμε τη φόρμα μας
  5. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα
  6. Με ένα μαχαιράκι σάμε τις φουσκαλίτσες που τυχόν έχει το μίγμα μας
  7. Παγώνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ
  8. Πλένουμε τις φράουλες και κόβουμε το κοτσάνι.
  9. Ξεφορμάρουμε στην πιατέλα την πανακότα και στολίζουμε με τις φράουλες
  10. Συντηρούμε στο ψυγείο
Σημειώσεις
Τη φόρμα Armony μπορείτε να την βρείτε στην Ελλάδα εδώ
Ευχαριστώ πολύ την εταιρία Silikomart για την προσφορά του προϊόντος.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/04/chocolate-pannacotta.html