Νηστίσιμη Μους Σοκολάτας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 2 μερίδες
Συστατικά
  • ένα κουτί γάλα καρύδας με πλήρη λιπαρά (400ml)
  • 150γρ σοκολάτα κουβερτούρα με 65% περιεκτικότητα σε κακάο & χωρίς γάλα
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το κουτί με το γάλα καρύδας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ)
  2. Την επόμενη μέρα, ανοίγουμε το κουτί και αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ μας μόνο το συμπαγές κομμάτι από το γάλα καρύδας και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
  3. Σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε τη σοκολάτα (είτε σε μπεν μαρί, είτε στο φούρνο μικροκυμάτων)
  4. Με μία μαρίζ ενώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα καρύδας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
  5. Μοιράζουμε σε μπωλάκια και απολαμβάνουμε!
Σημειώσεις
Αν βάλουμε την μους στο ψυγείο για αργότερα θα σκληρύνει αρκετά στην υφή
Η γεύση της συγκεκριμένης μους είναι αρκετά έντονη στη γεύση της κουβερτούρας. Εάν προτιμούμε περισσότερη γλύκα στη μους μπορούμε να προσθέσουμε μία κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή αραιωμένου μελιού την ώρα που ανακατεύουμε τη σοκολάτα με την κρέμα καρύδας.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε την μους μας με μία φρέσκια φράουλα και νιφάδες κακάο (cocoa nibs)
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/04/vegan-chocolate-mousse.html