Αυγό Ποσέ με σπαράγγια
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 1 μερίδα
Συστατικά
  • 4 σπαράγγια
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο σχοινόπρασο (chives)
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Πλένουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το κάτω σκληρό μέρος.
  2. Σε μία μεσαία κατσαρόλα βάζουμε ¼ νερό και φέρνουμε σε σημείο βρασμού
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία
  4. Κόβουμε ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης και το βάζουμε σε ένα μικρό μπολάκι με τις άκρες να προεξέχουν αρκετά
  5. Λαδώνουμε με τη μία κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο το εσωτερικό της μεμβράνης
  6. Σπάμε το αυγό μέσα στη μεμβράνη και το αλατίζουμε
  7. Κάνουμε τη μεμβράνη ένα μπουκί και τη βάζουμε στο νερό που σιγοβράζει
  8. Βράζουμε για ακριβώς 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά
  9. Εν τω μεταξύ λαδώνουμε τα σπαράγγια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στην ψηστιέρα (του τοστ) ή στο γκριλ του φούρνου για 5 λεπτά ή ανάλογα με το πόσο θέλουμε να κρατάνε.
  10. Για να σερβίρουμε βάζουμε από κάτω τα σπαράγγια, κόβουμε με ένα ψαλίδι χαμηλά το πουγκί που φτιάξαμε με την μεμβράνη και τοποθετούμε το αυγό με το άνοιγμα προς τα κάτω.
  11. Με προσοχή τραβάμε την μεμβράνη και βάζουμε μισή κουταλιά chives
Σημειώσεις
Προσοχή η μεμβράνη να είναι κατάλληλη για επαφή με τρόφιμα
Συνταγή απο Craft Cook Love at http://www.craftcooklove.gr/2016/01/asparagus-poached-egg.html