2 κ.γ. αποξηραμένο σχινόπρασο (chives) για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μπέικον, το βγάζουμε όταν ψηθεί και το αφήνουμε στην άκρη
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το μπέικον
Προσθέτουμε και το ρύζι και σωτάρουμε για ένα λεπτό
Σβήνουμε με την μπύρα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
Βράζουμε το 1 λίτρο νερού, το βάζουμε σε ένα πυράντοχο μπολ και βάζουμε τον κύβο λαχανικών ώστε να λιώσει
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς δυνατή και με μία κουτάλα σούπας προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το νερό με τον ζωμό αφήνοντας να το τραβήξει το ρύζι πριν ρίξουμε την επόμενη κουταλιά και ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 20λεπτά
Μόλις το ρύζι είναι βρασμένο σύμφωνα με τα γούστα μας, σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε τα τυριά και το μπέικον και ανακατεύουμε να λιώσουν τα τυριά.