Aυγά benedict my way
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 2 μερίδες
Συστατικά
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • 2 φέτες στρογγυλή καπνιστή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό στρογγυλό
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ
  • λίγο λάδι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 3 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • διαφανής μεμβράνη
  • 2κ.γ. αποξηραμένα chives (σχινόπρασο)
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
  2. Σε μία μεσαία κατσαρόλα γεμίζουμε με ¼ νερό και βράζουμε
  3. Πριν φτάσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία
  4. Σε ένα μικρό μπωλ απλώνουμε ένα μεγαλούτσικο κομμάτι διάφανης μεμβράνης και με ένα πινελάκι το λαδώνουμε
  5. Σπάμε μέσα το αυγό και στρίβουμε το πάνω μέρος ώστε να κάνουμε ένα πουγκάκι. Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο αυγό.
  6. Προσθέτουμε τα αυγά στο νερό και βράζουμε για ακριβώς 3 λεπτά
  7. Κόβουμε τις φέτες ψωμιού του τοστ με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 10εκ (ή τσέρκι) και τις ψήνουμε στην τοστιέρα-γκριλ ή στο γκριλ του φούρνου μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρώς
  8. Βγάζουμε προσεκτικά τα πουγκάκια με ένα κουτάλι σε πιάτο
  9. Σε δύο πιάτα βάζουμε από 3 φέτες ψωμιού και από πάνω το αλλαντικό μας
  10. Στα πουγκάκια κόβουμε την άκρη του με ένα ψαλίδι και βάζουμε με την ανάποδη (δηλ το άνοιγμα προς τα κάτω ) επάνω στο αλλαντικό
  11. Τραβάμε προσεκτικά την μεμβράνη
  12. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τους κρόκους, αλατίζουμε και προσθέτουμε το (σε θερμοκρασία δωματίου) λιωμένο βούτυρο και το λεμόνι ανακατεύοντας συνεχώς
  13. Περιχύνουμε με την σως και τα chives τα αυγά μας.
  14. Καταναλώνουμε αμέσως!
Σημειώσεις
Προσοχή η μεμβράνη που χρησιμοποιείται να είναι κατάλληλη για απευθείας επαφή με τρόφιμα
Συνταγή απο Craft Cook Love at http://www.craftcooklove.gr/2016/01/eggs-benedict.html