Cheesecake Φράουλα με πολύχρωμη τρούφα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 1 στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28εκ
Συστατικά
  • 616γρ μπισκότα οreo
  • 160γρ βούτυρο
  • 600γρ τυρί κρέμα ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 185γρ nesquik φράουλας
  • 2 κουτιά των 250γρ morfat creamy
  • 7 κουταλιές πολύχρωμης τρούφας
  • 80γρ πολύχρωμο στρογγυλό κας κας (καραμελάκια)
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μίξερ μας χτυπάμε την έτοιμη συμπυκνωμένη σαντιγύ με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα.
  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Προσθέτουμε την σκόνη φράουλας και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο ροζ μίγμα.
  3. Στο μούλτι μας κάνουμε σκόνη τα μπισκότα.
  4. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με την πολύχρωμη τρούφα και το κρυωμένο λιωμένο βούτυρο και κάνουμε μία πάστα.
  5. Σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο δακτύλιο στρώνουμε την πάστα του μπισκότου στον πάτο της φόρμας και στα πλαινά.
  6. Με το δάκτυλό μας ισιώνουμε με οδηγό την φόρμα το μπισκότο στα πλαϊνά και προσπαθούμε το μπισκότο να έχει ένα ενιαίο πάχος παντού.
  7. Αδειάζουμε το μίγμα της γέμισης στο μπισκότο και με την μαρίζ διανέμουμε το υλικό παντού. Χτυπάμε ελαφρώς την φόρμα και ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  8. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  9. Λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τα πολύχρωμα στρογγυλά κας κας επάνω από τη γέμιση.
Σημειώσεις
Είναι σημαντικό το βούτυρο να είναι κρύο γιατί κάνει το μπισκότο μας πιο μαλακό και εύκολο στο σερβίρισμα
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/02/strawberry-cheesecake.html