Ατομικές Pavlova Σοκολάτας με σμέουρα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 16 ατομικά γλυκά
Συστατικά
  • 4 ασπράδια αυγού θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κσ. αγλυκο κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. κρεμόριο
  • 2 κ.γ. νισεστές
  • 1 κουτί morfat creamy 250γρ
  • 4 κ.σ. νουτελα
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 200γρ σμέουρα αποψυγμένα
  • σιρόπι σμέουρου ή σοκολάτας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου αέρα.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν λευκά.
  3. Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το κρεμόριο και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία σφικτή μαρέγκα.
  4. Προσθέτουμε το κακάο και αναμιγνύουμε με μία ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  5. Σε ένα μακρόστενο μπολ βάζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής ή άλλη χοντρή πλαστική σακούλα με το άνοιγμα προς τα πάνω (χρησιμοποίησα αυτήν) 2 μεγάλα τεμάχια) .
  6. Με την βοήθεια της μαρίζ γεμίσουμε την σακούλα με την μαρέγκα.
  7. Σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.
  8. Με ένα ψαλίδι κόβουμε τη μύτη από την άκρη της σακούλας και κάνουμε από δύο γεμάτα κυκλάκια με την μαρέγκα διαμέτρου 6-7 εκατοστών.
  9. Ψήνουμε για 90 λεπτά.
  10. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου.
  11. Αφαιρούμε τις μαρέγκες και τις διατηρούμε εκτός ψυγείου σε ένα τάπερ ή μεταλλικό κουτί με καπάκι.
  12. Για τη κρέμα χτυπάμε στο μίξερ το morfat μέχρι να αφρατέψει.
  13. Προσθέτουμε την νουτέλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  14. Με τον ίδιο τρόπο όπως στην μαρέγκα, βάζουμε την κρέμα σε πλαστική σακούλα και βάζουμε στο ψυγείο.
  15. Με έναν αποφλοιωτή κόβουμε την κουβερτούρα σε νιφάδες.
  16. Για να στήσουμε το γλυκό, βάζουμε επάνω στην μαρέγκα μία στρώση από την κρέμα μας, το σιρόπι, λίγα σμέουρα και τις νιφάδες σοκολάτας
Συνταγή απο Craft Cook Love at http://www.craftcooklove.gr/2015/12/chocolate-raspberry-pavlova.html