Σούπα με μανιτάρια πλευρώτους και κάστανα
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 8 άτομα
- 500γρ πλευρώτους ψιλοκομμένο
- 400γρ βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 200ml ξυνόγαλα
- αλάτι
- 400ml ζεστό νερό
- 200γρ τυρί τσένταρ τριμμένο
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά.
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το νερό, αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία.
- Προσθέτουμε τα κάστανα και ανακατεύουμε.
- Λιώνουμε με μεταλλική ράβδο ανάμιξης ή στο μπλέντερ μας τα υλικά.
- Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και προσθέτουμε το ξινόγαλα και το τυρί
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
- Αν θέλουμε πιο αραιή την σούπα μας προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/12/christmas-meal.html
3.4.3177