Πρωινό από βραδύς
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 6 μερίδες
Συστατικά
  • 1 ψωμί μπαγκέτα
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα σε κύβους
  • 60γρ ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κούπες σμέουρα αποψυγμένα
  • 8 αυγά
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 50 ml σιρόπι σφένδαμου
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κούπας νερό
  • ⅓ κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. νισεστές
  • 1 κ.σ. βούτυρο
Οδηγίες
  1. Κόβουμε την μπακέτα σε κυβάκια.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ.
  3. Απλώνουμε μία στρώση φρούτων και τυριού κρέμας.
  4. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις ψωμιού και φρούτων τυριού κρέμας καταλήγοντας με στρώση φρούτων.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την βανίλια το σιρόπι σφένδαμου, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα.
  6. Περιχύνουμε το πυρέξ και βουλιάζουμε ό,τι κομμάτι ψωμιού περισσεύει ώστε να εμποτιστεί από τα αυγά
  7. Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο.
  8. Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα
  9. Ψήνουμε 30 λεπτά με το αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια αφαιρούμε στο αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
  10. Για το σιρόπι λιώνουμε στο νερό τον νισεστέ και τον προσθέτουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη σε κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά.
  11. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το βούτυρο και σε μεσαία φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα πηκτό σιρόπι.
  12. Μετά τα πρώτα 30 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
  13. Αφού σερβίρουμε περιχύνουμε με το σιρόπι.
Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at http://www.craftcooklove.gr/2015/12/overnight-raspberry-breakfast.html