Πρωινό από βραδύς
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 6 μερίδες
- 1 ψωμί μπαγκέτα
- 1 πακέτο τυρί κρέμα σε κύβους
- 60γρ ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 κούπες σμέουρα αποψυγμένα
- 8 αυγά
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 50 ml σιρόπι σφένδαμου
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κούπας νερό
- ⅓ κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- ¼ κούπας χυμό λεμονιού
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.γ. νισεστές
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Κόβουμε την μπακέτα σε κυβάκια.
- Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ.
- Απλώνουμε μία στρώση φρούτων και τυριού κρέμας.
- Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις ψωμιού και φρούτων τυριού κρέμας καταλήγοντας με στρώση φρούτων.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την βανίλια το σιρόπι σφένδαμου, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα.
- Περιχύνουμε το πυρέξ και βουλιάζουμε ό,τι κομμάτι ψωμιού περισσεύει ώστε να εμποτιστεί από τα αυγά
- Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο.
- Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα
- Ψήνουμε 30 λεπτά με το αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια αφαιρούμε στο αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
- Για το σιρόπι λιώνουμε στο νερό τον νισεστέ και τον προσθέτουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη σε κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το βούτυρο και σε μεσαία φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα πηκτό σιρόπι.
- Μετά τα πρώτα 30 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
- Αφού σερβίρουμε περιχύνουμε με το σιρόπι.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/12/overnight-raspberry-breakfast.html
3.4.3177