Αυγά φούρνου σε ψωμάκια μαργαρίτα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 2 μερίδες
Συστατικά
  • 2 ψωμάκια μαργαρίτα
  • 2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (κατά προτίμηση στρογγυλές)
  • 2 μικρά αυγά
  • 2 κ.σ. κίτρινο τριμμένο τυρί (χρησιμοποίησα Milner)
  • 2 κ.γ. σχινόπρασο αποξηραμένο(chives) (προαιρετικό)
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς αέρα ή 200 αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος του ψωμιού σαν καπάκι και αφαιρούμε με προσοχή την κόρα (πρέπει να μην το τρυπήσουμε στο κάτω μέρος)
  3. Απλώνουμε μία φέτα γαλοπούλα σε κάθε ψωμάκι ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα
  4. Σπάμε με προσοχή το αυγό μας (ένα σε κάθε ψωμάκι)
  5. Προσθέτουμε από μία κουταλιά σούπας τυρί σε κάθε ψωμάκι και αντίστοιχα σχινόπρασο
  6. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά (ρευστός κρόκος, ελαφρά ψημένο ασπράδι)
Σημειώσεις
Γίνεται νοστιμότερο με ελαφρά μπαγιατισμένο ψωμί
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαργαρίτα με μεγάλου μεγέθους φωμί για hamburger
Αν βγεί μεγαλύτερο από το ψωμί μας το αυγό και τρέξει, σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε ;)
Συνταγή απο Craft Cook Love at http://www.craftcooklove.gr/2015/12/oven-eggs-in-buns.html