Τούρτα με τριπλή μους και βάση brownie
 
 
Author:
Ποσότητα: στρογγυλή φόρμα 24εκ.
Συστατικά
  • Βάση Brownie
  • 100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ κακάο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. baking powder
  • 120γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Lurpak)
  • 190γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • Μους Σοκολάτας Γάλακτος
  • 1 morfat creamy (250γρ)
  • 175γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • Μους λευκής σοκολάτας
  • 1 morfat creamy (250γρ)
  • 175γρ σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
  • Μους φράουλας
  • 180γρ σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
  • 500ml κρέμα γάλακτος (πλήρη λιπαρά)
  • 1½ σακουλάκιζελατίνη σε σκόνη
  • 12 κ.σ. (50γρ) nesquik φράουλα
  • Γλάσο Σοκολάτας
  • 200γρ κουβερτούρα
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • Διακόσμηση τούρτας
  • 125γρ αποψυγμένα φρέσκα μύρτιλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • λίγα mini marshmallows (τα προμηθεύτηκα από το Marks and Spencer Food)
Οδηγίες
  1. Για τη Βάση Brownie, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο αέρα
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, κακάο, baking powder, και αλάτι με ένα κουτάλι
  3. Σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά λιώνουμε το βούτυρο
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει χωρίς να αφήσουμε να βράσει
  5. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε ένα άλλο μπολ και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς το μίγμα
  6. Λαδώνουμε με ένα πινελάκι σιλικόνης τον πάτο από μία φόρμα 24 εκατοστών και τα τοιχώματα με το λάδι μας (χρησιμοποίησα με αποσπώμενο δακτύλιο)
  7. Αφού λοιπόν έχει κρυώσει το μίγμα μας προσθέτουμε στο μίγμα ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς και ζωηρά.
  8. Μόλις αρχίσει το μίγμα να γίνεται και πάλι ενιαίο και γυαλιστερό, προσθέτουμε τα υλικά σε σκόνη που έχουμε ανακατέψει στο μπολ
  9. Ψήνουμε για περίπου 22 λεπτά
  10. Αφού κρυώσει καλά, βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο
  11. Για τη Μους Σοκολάτας Γάλακτος, σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα μας χωρίς να την κάψουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
  12. Στο μίξερ ανακατεύουμε το μόρφατ μέχρι να αφρατέψει.
  13. Με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  14. Μόλις έχουμε ένα ενιαίο μίγμα το περιχύνουμε στη βάση brownie προσέχοντας όσο μπορούμε να είναι ενιαία η στρώση και βάζουμε στο ψυγείο.
  15. Για τη Μους λευκής σοκολάτας, σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα μας χωρίς να την κάψουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
  16. Στο μίξερ ανακατεύουμε το μόρφατ μέχρι να αφρατέψει.
  17. Με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  18. Μόλις έχουμε ένα ενιαίο μίγμα το περιχύνουμε στη βάση brownie προσέχοντας όσο μπορούμε να είναι ενιαία η στρώση και βάζουμε στο ψυγείο.
  19. Για τη Μους φράουλας, σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά ζεσταίνουμε τη ζελατίνη με 100ml κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ανακατευτεί και λιώσει καλά η ζελατίνη. Ρίχνουμε σε κομμάτια τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύομε μέχρι να λιώσει.
  20. Προσθέτουμε και το nesquik φράουλας συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  21. Δεν αφήνουμε να βράζει μόλις ανακατευτούν τα υλικά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
  22. Στο μίξερ ή μπλέντερ μας ανακατεύουμε τα 400ml της κρέμας γάλακτος που την έχουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει σαντυγί.
  23. Προσθέτουμε στη σαντυγί το μίγμα φράουλας ανακατεύοντας με μία μαρίζ απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  24. Προσθέτουμε το μίγμα στο στρώμα της μους λευκής σοκολάτας και ξαναβάζουμε στο ψυγείο
  25. Για το Γλάσο Σοκολάτας, σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά ανακατεύουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα εναίο μίγμα.
  26. Αφαιρούμε και αφήνουμε για πέντε λεπτά να κρυώσει.
  27. Περιχύνουμε ενιαία επάνω από τη μους φράουλας.
  28. Για την Διακόσμηση, λίγο πριν σερβίρουμε την τούρτα τοποθετούμε τα μύρτιλα στο κέντρο. Πασπαλίζουμε με ένα μικρό σουρωτήρι την άχνη πάνω από τα φρούτα.
  29. Περιμετρικά των φρούτων τοποθετούμε τα mini marshmallows
Σημειώσεις
Η συνταγή για τη βάση brownie βασίστηκε σε αυτήν εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/10/triple-mousse-brownie-cake.html