200γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποιήσα Lurpak)
200γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
330ml λεμονάδα με ανθρακικό σε θερμοκρασία δωματίου
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
5-6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 185ο Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
Στο μίξερ μας χτυπάμε καλά σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και επιτρέπουμε να ενωθεί με το μίγμα το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
Ρίχνουμε το αλεύρι και τη λεμονάδα και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε μία στρογγυλή φόρμα σιλικόνης διαμέτρου 28εκ σε ένα ρηχό ταψί .
Περιχύνουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει καλά προτού ξεφορμάρουμε
Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη άχνη με τη βοήθεια ενός μικρού σουρωτηριού σε όλη την επιφάνεια του cake
Σημειώσεις
Εάν η φόρμα σας δεν είναι σιλικόνης, θα χρειαστεί να την βουτυρώσετε και αλευρώσετε.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/10/cake-lemonade.html